Victor Socaciu, audiat în dosarul medicului Mihai Lucan

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Victor Socaciu, audiat în dosarul medicului Mihai Lucan

Justiție 15 Ianuarie 2018 / 10:07 684 accesări

Cântăreţul Victor Socaciu este audiat luni dimineaţă, la DIICOT, în dosarul medicului Mihai Lucan. Presa relata în 2009 că Victor Socaciu a primit doi rinichi de la o fetiţă de 10 ani intrată în moarte cerebrală, în condiţiile în care existau copii care ar fi putut beneficia de acest transplant. Socaciu a susţinut că nu a avut un tratament preferenţial şi că, a făcut analize la profesorul Lucan şi după câteva luni a fost chemat pentru că se ivise ocazia transplantului, constatatându-se "o foarte bună compatibilitate".

În 21 decembrie, Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu - Sânpătreanu şi directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, pentru delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat. În 22 decembrie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a fostului şef al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj şi a fiului acestuia, hotărând să fie plasaţi sub control judiciar. În prezent, Mihai Lucan se află în arest la domiciliu.

Conform procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privată fără acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost trataţi 159 de pacienţi, findu-le percepute sume cuprinse între 3.000 şi 6.700 euro/intervenţie.12
Pagina a fost generata in 0.1476 secunde