Victorie dramatică pentru Eliza Samara la debut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de masă / Campionatele Europene de seniori

Victorie dramatică pentru Eliza Samara la debut

Sport 20 Octombrie 2016 / 19:42 347 accesări
Eliza Samara a trecut cu mari emoții de primul tur la CE de la Budapesta

Eliza Samara a trecut cu mari emoții de primul tur la CE de la Budapesta

Campioana europeană en-titre, Eliza Samara, a avut parte de un debut cu mari emoții la Campionatele Europene de tenis de masă, găzduite de Budapesta (Ungaria). Constănțeanca, aflată pe locul 32 ITTF și cotată cu a șaptea șansă la câștigarea trofeului, a trecut în runda inaugurală de Aneta Maksuti (Serbia, locul 245 ITTF), la capătul unei partide dramatice. Sportiva legitimată la CS Farul a pierdut primul set, a egalat rapid, dar le-a pierdut pe următoarele două și s-a văzut în postura de a fi eliminată de o jucătoare mult mai slab cotată. Eleva antrenorului Viorel Filimon a trăit periculos în următoarele două seturi, pe care le-a câștigat în prelungiri, dar a avut o evoluție perfectă în setul decisiv și s-a impus în cele din urmă cu 4-3 (8-11, 11-9, 7-11, 3-11, 12-10, 12-10, 11-2). În turul secund, Samara o va pe Galia Dvorak (Spania), clasată pe locul 104 ITTF.

Tot pe tabloul principal feminin, Daniela Dodean Monteiro (locul 50 ITTF) a trecut în primul tur de Linda Bergstrom (Suedia, locul 173 ITTF), cu 4-0, Irina Ciobanu (locul 128 ITTF) a dat peste cap calculele hârtiei, depășind-o pe Amelie Solja (Austria, locul 102 ITTF), cu 4-2, Bernadette Szocs (locul 78 ITTF) a cedat surprinzător în disputa cu Maria Xiao (Spania, fără clasare ITTF), scor 2-4, iar Camelia Iacob-Poștoacă (locul 107 ITTF) a pierdut în fața Mariei Dolgikh (Rusiei, locul 82 ITTF), cu 2-4.

La dublu, Samara și Dodean au acces în turul secund, câștigând cu 4-1 în fața dublului alcătuit din Petra Lovas (Ungaria) și Eva Odorova (Slovacia), iar în aceeași fază au ajuns Szocs și Iacob, învingătoare în duelul cu cehoaicele Dana Cechova și Renata Strbikova, cu 4-0.

PRIMELE MEDALII PENTRU ROMÂNIA

Delegația României și-a asigurat deja primele două medalii de la întrecerea organizată în capitala Ungariei, ambele la dublu mixt. Astfel, cuplul format din Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu a acces în semifinale, după ce a învins în sferturi dublul format din Panagiotis Gionis (Grecia) și Tetyana Bilenko (Ucraina), cu 3-0. În penultimul act, cei doi se vor duela cu perechea alcătuită din Daniela Dodean-Monteiro și soțul ei, Joao Monteiro, ultimul reprezentând Portugalia, care i-au depășit în sferturi pe spaniolii Jesus Cantero și Maria Xiao, cu 3-2. Conform regulamentului forului european, nu se joacă meci pentru treapta a treia a podiumului, astfel că învinșii vor primi medalia de bronz, iar învingătorii vor merge în finală.

Citește și:

Eliza Samara își începe aventura la Budapesta

Eliza Samara încearcă să-și apere titlul european

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1612 secunde