„Viitorul Iranului constă în rachete, nu în negocieri“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Khamenei, războinic până la moarte:

„Viitorul Iranului constă în rachete, nu în negocieri“

Externe 30 Martie 2016 / 15:43 306 accesări

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat, miercuri, că sistemul de rachete reprezintă viitorul acestei ţări, oferind susţinere Gardienilor Revoluţiei, care au atras critici din partea Occidentului pentru testarea de rachete balistice, relatează Reuters. Ayatollahul Ali Khamenei a susţinut acordul nuclear încheiat anul trecut între ţara sa şi marile puteri ale lumii, însă de atunci a cerut Iranului să evite alte înţelegeri cu Statele Unite şi aliaţii lor şi să îşi menţină puterea economică şi militară. ”Ce care spun că viitorul constă în negocieri, nu în rachete, sunt fie ignoranţi, fie trădători”, a concluzionat Khamenei pe site-ul său.

Ayatollahul are ultimul cuvânt în toate problemele de stat. ”Dacă Republica Islamică urmăreşte derularea de negocieri, dar nu are nicio putere de apărare, ar trebui să bată în retragere în faţa ameninţărilor provenind de la orice stat slab”, a mai susţinut el. Comentariile sale par să îl vizeze pe fostul preşedinte Akbar Hashemi Rafsanjani, liderul de facto al unei alianţe politice mai moderate, care a scris pe Twitter, săptămâna trecută, că ”viitorul constă în dialog, nu în rachete”.

Gardienii Revoluţiei din Iran au efectuat teste cu rachete balistice la începutul acestei luni. SUA şi mai multe puteri europene au susţinut că testele au încălcat rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU, care presupune ca Iranul să nu testeze rachete având capacitate nucleară. Rusia a susţinut însă că aceste teste nu au încălcat Rezoluţia 2.231. Iranul a negat în mai multe rânduri că rachetele sale ar fi concepute pentru a dezvolta arme nucleare.

Citește și:

SUA salută recucerirea Palmirei de către armata siriană

Directorul CIA s-a... furișat la Moscova

Academia suedeză condamnă, după 27 de ani, fatwa care îndeamnă la asasinarea lui Rushdie

Șapte hackeri iranieni, inculpați de justiția americană pentru atac cibernetic major

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1329 secunde