Viktor Orban mobilizează cetățenii maghiari pentru referendum

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Viktor Orban mobilizează cetățenii maghiari pentru referendum

Externe 01 Octombrie 2016 / 20:33 360 accesări

Premierul ungar Viktor Orban a lansat sâmbătă un apel la mobilizarea alegătorilor în ajunul referendumului pe care l-a organizat împotriva planului de relocalizarea a refugiaților în cadrul UE, ultimele sondaje indicând un risc de participare insuficientă la vot, relatează AFP.

Ungurii au 'datoria' să ajute guvernul să combată deciziile 'elitei de la Bruxelles', a scris Orban într-un articol publicat sâmbătă.

'O migrație în masă fără control înseamnă o amenințare reală. Aceasta pune în pericol modul de viață european pașnic și în securitate', a subliniat oficialul ungar.

'Prin referendum putem să trimitem un mesaj fiecărui european: să le spunem că aceasta depinde de noi, cetățenii europeni, să facem ca UE să revină asupra problemei, cu un efort comun, sau să o lăsăm să se dezintegreze', a adăugat el.

Dacă un vot Nu planului european este aproape sigur, această consultare ar putea deveni stânjenitoare pentru Viktor Orban, în căutarea unui plebiscit cu privire la politica sa anti-refugiați, în cazul în care participarea la referendum ar fi sub pragul necesar de 50% dintre alegătorii înregistrați.

Potrivit unui sondaj publicat sâmbătă de Publicus Institute, numai 46% dintre cei înscriși au afirmat că vor vota, față de 54% luna trecută.

Circa 8,3 milioane de alegători sunt chemați să se pronunțe duminică în Ungaria, în cadrul unui referendum, cu privire la planul Uniunii Europene privind cotele obligatorii de solicitanți de azil, o consultare de la care premierul Viktor Orban așteaptă validarea politicii sale de respingere a acestui plan, menționează AFP.

În acest an, 400.000 de solicitanți de azil în Europa au tranzitat Ungaria, majoritatea înainte de instalarea gardurilor de sârmă ghimpată la frontierele cu Serbia și Croația.12
Pagina a fost generata in 0.2248 secunde