Vin fiert ca la mama acasă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vin fiert ca la mama acasă!

Culinar 02 Decembrie 2016 / 15:45 2207 accesări

A venit frigul, aşa că, ce ar putea fi mai îmbietor seara decât o cană de vin fiert ca la carte? Căci, oricât ar părea de ciudat, este nevoie de o reţetă şi pentru asta. Produsul rezultat în urma câtorva eforturi merită orice sacrificiu.

Propunerea noastră următoarea: se ia un vin de care doriţi dvs (roşu sau alb, sec, demisec, dulce, etc.), şi se pune la fiert la foc mic sau mediu, în funcţie de puterea focului. Se adaugă 3 linguri de zahăr. În acest timp, condimentele pentru vin (le găsiţi la plic, la orice supermarket), se pun la prăjit până încep să miroasă. Dacă nu le găsiţi la supermarket, puteţi „inventa” dvs amestecul: cuişoare - 10 bucăţele, migdale - 2,3 sâmburi, piper negru - 10 bobiţe, ghimbir - două trei „rotiţe” tăiate din rădăcina proaspătă, nucşoară - 2 bobiţe, anason – o steluţă, coriandru - ½ linguriţă, busuioc - ½ linguriţă, scorţişoară - un baton. Cum simţiţi mirosul de condimente, se iau imediat de pe foc şi se aruncă în oala cu vin.

Se taie felii şi se curăţă 3 mere mici şi o portocală şi se aruncă în oală atunci când la suprafaţă apar bule mici (aprox. cinci minute de când aţi pus oala pe ochi). După această operaţiune, peste oală se pune un capac, deoarece se evaporă alcoolul. Se mai lasă câteva minute şi este gata!

Cu ajutorul unei site, scurgeţi vinul în căni. Fructele se pun şi ele pentru a fi mâncate. Sunt delicioase!

Să vă fie de bine!

Taguri articol


12