Vin înștiințările de plată pentru persoanele juridice!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cum află agenții economici ce taxe au de plătit Vin înștiințările de plată pentru persoanele juridice!
Administrație 28 Februarie 2016 / 17:07 612 accesări 0 comentarii
Agenții economici din Constanța vor primi, în perioada următoare, notificări de la SPIT în care sunt trecute toate valorile taxelor și impozitelor pe care le datorează

Agenții economici din Constanța vor primi, în perioada următoare, notificări de la SPIT în care sunt trecute toate valorile taxelor și impozitelor pe care le datorează

Modificările Codului Fiscal i-au derutat chiar și pe unii agenți economici, care nu sunt lămuriți cu privire la taxele și impozitele pe care trebuie să le plătească. În acest caz, singurul lucru pe care trebuie să îl facă este să aștepte înștiințările de plată, pe care Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) a început să le trimită încă de vineri, 26 februarie, către persoanele juridice. Notificările cuprind toate informațiile referitoare la obligațiile fiscale pe care persoanele juridice trebuie să le achite anul acesta. Înștiințările vor fi trimise prin intermediul unei poște private, așa că distribuția lor nu va dura mult timp.

DOUĂ TIPURI DE ÎNȘTIINȚĂRI Firmele care au ajuns cu plata la zi vor primi înștiințări de plată tipărite pe hârtie de culoare albă, în care se specifică valorile taxelor și impozitelor aferente acestui an. Persoanele juridice care au restanțe din anii anteriori vor găsi în cutiile poștale notificări tipărite pe hârtie roz, în care se menționează valoarea datoriilor, la care se adaugă majorări de întârziere și cuantumul taxelor și impozitelor aferente acestui an. Toate notificările și invitațiile au pe verso informații detaliate despre datele scadente pentru fiecare obligație fiscală datorată de persoanele juridice. Reprezentanții SPIT Constanța îi sfătuiesc pe contribuabili să nu își achite obligațiile fiscale până când nu primesc aceste înștiințări de plată.

TERMENE-LIMITĂ Amintim că impozitul pe clădiri, pe teren, pe mijloacele de transport, taxa de garaje, de liniște și cea pentru fiecare stație fixă de telefonie mobilă pot fi achitate în două rate. Prima tranșă poate fi plătită până la 31 martie, iar cea de-a doua, până la 30 septembrie. Agenții economici din Mamaia și Satul de Vacanță au obligația de a plăti taxa pentru creșterea gradului de liniște și siguranță până la 1 iulie, iar până la 1 iunie trebuie să achite și taxa de promovare a turismului. Taxa de folosire a tramei stradale și cea pentru depozitarea deșeurilor inerte (moloz sau alte resturi din materiale de construcții) se plătesc ori de câte ori este nevoie. De asemenea, cei care organizează spectacole pentru care percep un tarif de intrare trebuie să achite impozitul aferent până la data de 10 a lunii următoare celei în care a avut loc evenimentul.

Citește și:

Verifică-ți corespondența! SPIT trimite înștiințări de plată!

Calendarul obligațiilor fiscale pentru constănțeniPagina a fost generata in 0.1731 secunde