Vin, muzică și veselie la... Teatrul „Oleg Danovski”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vin, muzică și veselie la... Teatrul „Oleg Danovski”

Cultură 11 Iunie 2016 / 00:11 2565 accesări

Stagiunea de concerte simfonice a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” s-a încheiat, vineri seară, într-o notă de maximă veselia. „De la Bach... la Bacchus” s-a numit ultimul concert al stagiunii 2015-2016 și, așa cum era firesc, pornind de la titulatură, dirijorul Radu Ciorei a ales o lucrare a autorului „Clavecinului bine temperat” pentru a deschide evenimentul.

Programul a continuat cu arhicunoscute cântece închinate zeului vinului, precum aria prințului Orlofsky din „Liliacul”, de Johann Strauss-fiul, interpretată de mezzsoprana Lucia Mihalache, duetul „Caro elisir” dintre Nemorino (tenorul Doru Iftene) și Adina (soprana Laura Eftimie) din „Elixirul dragostei”, de Gaetano Donizetti și valsul „Vin, femei și cântec”, de Strauss-fiul. În sală și-a făcut apariția și Alfred Doolittle (basul Constantin Acsinte) din „My Fair Lady”, de Frederick Loewe. Alte piese bahice s-au aflat în program.

Seara s-a încheiat cu... „Brindisi”, din „Traviata”, de Giuseppe Verdi și cu invitația publicului de a ciocni un pahar de vin în foaierul Teatrului „Oleg Danovski”, alături de orchestra simfonică.

Citește și:

„De la Bach... la Bacchus“

Dialog pe portativ, în acorduri de violoncel și pian

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2484 secunde