Vinde trofeele cucerite la Wimbledon pentru a-și plăti datoriile!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp

Vinde trofeele cucerite la Wimbledon pentru a-și plăti datoriile!

Sport 05 Octombrie 2017 / 18:38 415 accesări
Boris Becker are probleme financiare insurmontabile

Boris Becker are probleme financiare insurmontabile

Legendarul tenisman german Boris Becker este dator vândut și trebuie să achite datorii în valoare totală de 61 milioane euro (71,6 milioane dolari), scrie presa germană cu referire la procedurile britanice de declarare a falimentului. Becker a fost declarat în stare de faliment, în urmă cu trei luni, de o instanță din Londra. Potrivit rapoartelor, fostul star al tenisului mondial ar urma să scoată la licitație trofeele de la Wimbledon în încercarea de a strânge fonduri, în condițiile în care s-ar putea confrunta cu noi cereri de la debitori. Mass-media germane citează rapoarte ale firmei financiare Smith & Williamson, care a calculat datoriile lui Becker la 61 milioane euro.

În luna iulie, o instanță elvețiană a decis că Boris Becker, căruia un partener de afaceri elvețian i-a cerut returnarea unei sume de 36,5 milioane euro, nu va face obiectul unei urmăriri în justiție în Elveția. Tribunalul cantonal din Zug a răspuns negativ la plângerea formulată de Hans-Dieter Cleven, un fost asociat în afaceri al triplului campion de la Wimbledon (1985, 1986 și 1989). Tribunalul a respins atunci cererea omului de afaceri, apreciind că rezilierea împrumutului nu a fost notificată din punct de vedere legal.

Problemele financiare ale legendei tenisului german Boris Becker s-au accentuat odată cu solicitarea de rambursare a 36,5 milioane euro din partea fostului partener elvețian de afaceri. Firma elvețiană, care a făcut parte din compania ce patrona fabricantul de echipament sportiv Volkl sau grupul de distribuție Metro, reclamă 40 de milioane de franci elvețieni (36,5 milioane euro), reprezentând restanțe. Aceasta a precizat că fostul jucător de tenis, care comentează turneul de la Wimbledon pentru BBC, nu și-a onorat termenele pentru a rambursa această sumă.

Omul de afaceri nu a precizat originea acestei sume, dar a fost asociat pentru diverse proiecte cu Boris Becker, în special în anii '90, fiind într-un timp consilierul său financiar în Elveția. De asemenea, fostul partener de afaceri al germanului a precizat că l-a crezut pe cuvânt pe fostul multiplu câștigător de la Wimbledon (1985, 1986 și 1989), care a respins recent orice idee de faliment în presa germană și a asigurat că poate face față obligațiilor sale financiare.

Avocatul fostului tenisman, Christian-Oliver Moser, respinsese ca nefondată cererea antreprenorului elvețian. El a cerut amânarea judecății cu 28 de zile, timp în care fostul jucător de tenis să obțină ridicarea unei ipoteci de șase milioane de euro de pe o proprietate de-a sa din Spania. Reprezentantul reclamanților nu a fost de acord cu un nou termen. Acesta a argumentat că pârâtul a mai cerut o amânare, pe 28 aprilie, din același motiv, iar până în prezent nu au fost semne că Becker va putea să scape de ipotecă și să-și plătească apoi datoriile în Marea Britanie.

În vârstă de 49 de ani, Boris Becker, fost numărul 1 mondial, are în palmares două titluri la Australian Open, trei la Wimbledon și unul la US Open, toate la simplu. În august, Becker a fost numit coordonator al tenisului masculin din Germania.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.167 secunde