Vindeau droguri în licee!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vindeau droguri în licee!

Eveniment 29 Martie 2019 / 17:23 5193 accesări

La data de 27.03.2019, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor R.D.S., în vârstă de 16 ani, şi D. C. A., în vârstă de 15 ani, pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2019 și până în prezent, inculpații au introdus în țară, au achiziționat și au comercializatîn liceede pe raza județului Vâlcea, droguri de mare risc. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că, la sfârșitul lunii ianuarie 2019, inculpatul R.D.S. a introdus, fără drept, din Olanda în România, cantitatea de 100 de comprimate de ecstasy. De asemenea, s-a reținut faptul că, în cursul lunii martie 2019, în continuarea activității infracționale, inculpatul R.D.S. a introdus fără drept din Germania în România cantitatea de 41 de comprimate de ecstasy. În acest sens, l-a cooptat pe inculpatul D.C.A., care urmărea același scop, în sensul traficării drogurilor, la achiziționarea cărora au folosit bitcoin procurați de inculpatul D.C.A.

La data de 27.03.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – BT Vâlcea, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, au organizat o acțiune de prindere în flagrant, în urma căreia inculpatul D.C.A. a fost depistat având asupra sa pachetul cu cele 41 de comprimate de ecstasy. Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, laptopuri, telefoane mobile, dar și alte bunuri folosite în activitatea infracțională.

La data de 28.03.2019, inculpaţii au fost prezentaţi la Tribunalul Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru inculpatul R.D.S. și arest la domiciliu pentru inculpatul D. C. A., iar prin încheierea de şedinţă din data de 28.03.2019, instanţa de judecată a admis cererea formulată de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.12
Pagina a fost generata in 0.1396 secunde