Vindeți voucherele de vacanță? RISCAȚI O MARE AMENDĂ!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministerul Turismului

Vindeți voucherele de vacanță? RISCAȚI O MARE AMENDĂ!

Turism 09 Mai 2018 / 17:59 2303 accesări

Ministrul Turismului a prezentat voucherele de vacanță care vor ajunge la toți cei peste 1,2 milioane de angajați din sistemul public. Demersul ministerului a fost bine primit și de către industria de profil. Președintele ANA, Nicolae Demetriade, a apreciat faptul că voucherele pot fi folosite doar în România, ceea ce înseamnă că este o măsură mai mult decât benefică pentru dezvoltarea turismului românesc. Cine vinde voucherele riscă mari amenzi...

Ministrul Turismului a prezentat voucherele de vacanță care vor ajunge la toți cei peste 1,2 milioane de angajați din sistemul public. Demersul ministerului a fost bine primit și de către industria de profil. Președintele ANA?, Nicolae Demetriade, a apreciat faptul că voucherele pot fi folosite doar în România, ceea ce înseamnă că este o măsură mai mult decât benefică pentru dezvoltarea turismului românesc.

Menționăm că voucherele de vacanță nu pot fi vândute; cine apelează la așa ceva riscă mari amenzi. Oficialii trag chiar un semnal de alarmă în acest sens. Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a atras atenția că este un lucru ilegal. Acesta precizează că cei care fac asta vor primi amenzi de 20 de ori mai mari decât valoarea nominală a unui voucher. Mai mult, ministrul a luat în calcul înlocuirea acestora de anul viitor. ”În ceea ce priveşte faptul că ele sunt vândute pe OLX, sunt prevăzute sancţiuni extrem de drastice, 27.000 lei este amenda maximă, atât pentru cei care comercializează, cât şi pentru hotelieri. Sunt hotelieri care acceptă să deconteze vouchere care nu sunt la purtăror, adică nu pentru omul care a fost emis voucherul. Avem controale. Iar cei care cumpără sunt păcăliţi”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Valoarea unui voucher de vacanţă este de 1.450 lei, sumă impozitată cu 10%. Precizăm că pe voucher sunt prevăzute numele şi prenumele aparţinătorului, cât şi CNP-ul. ”Voucherele de vacanţă au fost achiziţionate şi în cel mai scurt timp vor fi distribuite tuturor celor aproape 1,2 milioane de oameni care au dreptul la ele. Impozitarea voucherelor se va face cu doar 10%. Am reuşit să eliminăm o parte importantă din impozitare”, a spus Trif.

CE SE VA ÎNTÂMPLA LA ANUL?

Anul viitor, spune ministrul, va rămâne în vigoare tot o măsură de stimulare a mediului de afaceri în domeniul turismului. ”În Legea salarizării sunt prevăzute acordarea unor sume, dar să vii cu dovada că ai cheltuit acea sumă într-o unitate de cazare sau pentru nişte pachete de servicii în România. E de discutat până anul viitor, poate să mai sufere modificări şi să vedem un pic cum o să funcţioneze această etapă, dacă o să fie un succes, cu siguranţă o să continue, dacă nu, o să o îmbunătăţim astfel încât să ajungem la parametri optimi”, a spus Trif, citat de news.ro. Mneționăm că voucherele de vacanță s-au lăsat mult timp așteptate, ele fiind anunțate cu ceva ani în urmă... Nici acum acestea nu au ajuns la toți bugetarii!12
Pagina a fost generata in 0.1467 secunde