Vine Bac-ul de decembrie, dar anul viitor?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Din puțul gândirii lui Pop Vine Bac-ul de decembrie, dar anul viitor?!
Educație 14 Noiembrie 2017 / 15:31 1010 accesări 1 comentariu

Ministrul Educației, Liviu Pop, continuă seria propunerilor „hei-rup-iste“ cu o nouă idee - o sesiune de Bacalaureat de iarnă, motivând că până în cea de-a doua sesiune, din august, absolvenții nu pot învăța prea multe. I-a venit această idee „minunată“ după o discuție (probabil la o cafea, căci nu ne dezvăluie cu cine, când și unde) despre o nouă sesiune de Bacalaureat, a treia, în ordine cronologică, dar „dacă o gândim, să o gândim pentru anul viitor“, zice ministrul.

„Este o discuție de a introduce o nouă sesiune de Bacalaureat și eu cred că este necesară. Cât de utilă este sesiunea din august deja știm. Am văzut în ultimii zece ani de zile câți absolvenți s-au prezentat în august și câți au luat examenul de Bacalaureat. Și anul acesta am avut un număr mare de persoane care s-au înscris și totuși prezența a fost foarte mică. Din punctul meu de vedere, cred că un examen de Bacalaureat, o altă sesiune ar trebui organizată undeva în decembrie, poate februarie, fiind vacanța de iarnă. Dar foarte repede, din iulie până în august, în 30 - 35 de zile nu se produc foarte multe lucruri în cunoștințele elevului sau absolventului și eu cred că o sesiune de Bacalaureat, dacă o introducem, va trebui să o gândim în luna decembrie“, a declarat ministrul Pop.

El a precizat pentru Agerpres că „legea ne permite să introducem a treia sesiune de Bacalaureat“. „În ceea ce privește examenul de Bacalaureat, este o problemă foarte serioasă. Avem în ultimii zece ani aproape 2.000.000 de români care au finalizat clasa a XII-a. Dintre aceștia, aproape jumătate nu și-au luat Bacalaureatul, mai precis 800 și ceva de mii. Dintre cele 800 și ceva de mii de persoane care nu și-au luat examenul de Bacalaureat, 700.000 sunt pe zona liceelor tehnologice. Sunt absolvenți de licee tehnologice. De ce așa de mulți nu și-au luat examenul de Bacalaureat? Este o întrebare la care cu toții trebuie să ne răspundem, fapt pentru care aici trebuie să regândim pe de-o parte tipul examenului de Bacalaureat. Pe de altă parte, învățământul profesional trebuie coroborat cu liceul tehnologic, iar lucrul acesta trebuie să îl facem în noul proiect al legii educației naționale care anul viitor să fie pregătit pentru a intra în septembrie - octombrie în Parlamentul României pentru dezbatere", a declarat ministrul Liviu Pop pentru Agerpres.

Procentul de promovare a examenului de Bacalaureat din 2017, sesiunea de toamnă, a fost în urma contestaţiilor de 34,83%, cu mai bine de 3 procente mai mare faţă de situaţia iniţială, de 31,75%. Astfel, din totalul de 1.173 de candidaţi înscrişi, dintre care 844 prezenţi la examen, au fost respinşi 549, 294 dintre aceştia promovând Bacalaureatul.

Taguri articol

1 comentariu

elev 11:20:34 / 15 Noiembrie 2017
sesiune de bacalaureat in decembrie

Sesiunea de bacalaureat ar fi extrem de potrivita, as putea spunce o idee excelenta, sa fie sustinuta de Craciun, sau revelion, la alegere, sau intre cele doua sarbatori. Cred ca ar fi excelent aleasa acesta perioada. Profesorii ar cere pt supraveghere si/sau corectare sume quatruple (caci muncesc in zile de sarbatoare legala), iar elevii .... da-i in colo ca se descurca ei. Sa omoram si sarbatorile, ca tot nu ne intereseaza decat sa facem experimente pe cobai, aka elevi, adica niste copii.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Începe bacalaureatul!
Începe bacalaureatul! 1304 accesări
Pagina a fost generata in 0.2311 secunde