VINE PERIOADA RĂCELILOR! Cum întărim imunitatea copiilor?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

VINE PERIOADA RĂCELILOR! Cum întărim imunitatea copiilor?

Sănătate 12 Septembrie 2017 / 17:46 1963 accesări

Sezonul rece bate la ușă, iar colectivitățile de copii sunt cele mai afectate, știut fiind faptul că cei mici au o imunitate nu foarte ridicată. De altfel, și studiile arată că 8 din 10 elevi răcesc la începutul anului şcolar. Deşi mediul în care copiii îşi desfăşoară activitatea este unul curat, se întâmplă frecvent ca aceştia să se îmbolnăvească tocmai din lipsa cunoştinţelor privind igiena sau lipsa unei alimentaţii echilibrate, bogată în vitamine, care să le întărească sistemul imunitar. De asemenea, în colectivitate va creşte riscul de boli contagioase, pentru că majoritatea acestor afecţiuni sunt transmisibile.

Pentru a le întâri imunitatea şi a le creşte puterea de concentrare, specialiştii recomandă ca, în această perioadă, copiii să elimine zahărul şi băuturile carbogazoase din dieta lor zilnică şi să consume cât mai multe alimente neprocesate, bogate în zinc, vitamina C şi D3 şi probiotice. De asemenea, activităţile fizice îi vor ajuta să se menţină în formă şi departe de răceli, iar programul de odihnă şi curele cu produse apicole le vor face viaţa mai uşoară în sezonul de tranziţie.

ALIMENTE DE BAZĂ

Specialiştii de la ApiLand - compania cu cea mai variată gamă de produse apicole din România - afirmă că lăptişorul de matcă pur şi Tonicul apicultorului nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al copilului, în sezonul de tranziţie, deoarece aceste “superalimente” au o compoziție complexă de minerale, aminoacizi și complexul de vitamine B, care nu doar întăresc sistemul imunitar, dar și măresc considerabil nivelul de energie și puterea de concentrare la ore.

BENEFICIILE LĂPTIŞORULUI DE MATCĂ PUR

Lăptişorul de matcă pur reprezintă hrana exclusivă a mătcilor, dar şi unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste pentru imunitate scazută. “Datorită compoziţiei sale complexe (vitamine, aminoacizi, minerale, oligoelemente, lipide și acizi grași esențiali), lăptişorul de matcă pur este considerat un “superaliment”, care acţionează preventiv, întărind sistemul imunitar al copiilor. Lăptişorul de matcă pur oferă organismului cele mai importante substanţe nutritive de care acesta are nevoie sau de care duce lipsă. Pentru rezultate optime, specialiştii ApiLand recomandă să facem două cure pe an (primăvara şi toamna) a câte 6 săptămâni. Alimentul se administrează sublingual până la dizolvare totală, dimineaţa, cu 20-30 minute înainte de masă. Doza recomandată este de 0,5 g/zi pentru copii şi 1 - 2 g/zi pentru adulţi.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2224 secunde