Vinerea Mare este sărbătoare nelucrătoare. Iohannis a promulgat legea

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vinerea Mare este sărbătoare nelucrătoare. Iohannis a promulgat legea
Social 12 Martie 2018 / 13:39 2691 accesări 2 comentarii

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală nelucrătoare.

„Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paştelui şi, astfel, ultima vineri din Postul Mare. Este una dintre cele trei zile de sărbătoare religioaşă creştină numite Triduum Sacru, din care fac parte Joia Mare, Vinerea Mare şi Sâmbăta Mare”, susţin iniţiatorii proiectul de lege pentru completarea alin.(1) al art.139 din Legea nr.53/2003 - Codul Muncii.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de lege, Vinerea Mare este zi legală de sărbătoare în 16 dintre cele 28 de ţări ale UE.

Preşedintele Comisiei de muncă, deputatul PSD Adrian Solomon a susţinut proiectul de lege în plen, afirmând că „vremea lozincilor că totul se rezolva prin muncă ar trebui să treacă” şi că angajatorii au nevoie de angajaţi odihniţi.

Plenul Camerei Deputaţilor, for decizional, a adoptat proiectul, în 28 februarie, cu 233 de voturi „pentru”, 7 „împotrivă” şi 19 abţineri.

Loading...
loading...

2 comentarii

vhjkio 15:35:15 / 12 Martie 2018
Sfânta puturoșenie

Și muncesc POPALĂII ? Oau, minune mare, dar n-am ”credința”... !”!

Costea 13:38:47 / 13 Martie 2018
Numai atat!

Nu ese corect. Vrem libere si de vinerea mica,si vinerea mijlocie, vinerea neagra,prima vinere si ultima vinere.De fapt trebuia sa decreteze ca toate zilele din saptamana sa se numeasca vineri mari sau foarte mari.De muncit sa se munceasca sambata,nu mai devreme de ora noua,dar nici mai tarziu de ora doua.Hai ca e bine in romania,,se marita cuscra,,

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2376 secunde