Vinovatul pentru cei 80 de morţi din incendiul de la Londra? S-ar părea că Primăria... a vrut să facă economii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vinovatul pentru cei 80 de morţi din incendiul de la Londra? S-ar părea că Primăria... a vrut să facă economii

Externe 30 Iunie 2017 / 15:07 416 accesări

În ancheta incendiului din Londra, de la blocul turn Grenfell, a fost găsit un vinovat. Cel puţin la nivelul opiniei publice, vinovată de amplitudinea incendiului şi de faptul că au murit peste 80 de oameni este... Primăria. Astfel, municipalitatea celui mai bogat cartier din Londra a devenit ținta criticilor vineri, pentru că ar fi cerut reducerea costurilor la lucrările de renovare a blocului turn Grenfell, informează AFP. Potrivit unor documente obținute de Times și BBC, municipalitatea din Kensington și Chelsea a făcut presiuni, în iulie 2014, asupra companiei responsabile de lucrări pentru a scoate "un preț bun" la renovarea imobilului. Printre cele trei operațiuni care ar fi permis reducerea costurilor, Kensington and Chelsea Tenant Managment Organsation (KCTMO), organism public ce administrează parcul de locuințe sociale pentru municipalitate, evocă posibilitatea utilizării de panouri din aluminiu - mai puțin scumpe, dar și mai puțin rezistente la foc - mai degrabă decât panouri din zinc pentru fațadă, pentru a face o economie de 293.000 de lire (333.000 de euro).

Compuse din plăci de compozit de aluminiu și polietilen (plastic), panourile de pe fațada turnului Grenfell sunt suspectate că ar fi contribuit la intensitatea incendiului ce a distrus imobilul în noaptea de 13 spre 14 iunie. Luni, compania americană Arconic a anunțat retragerea de la vânzare, pentru utilizare la imobile înalte, a acestui timp de înveliș care se bănuiește că a fost folosit pentru sute de imobile în Marea Britanie.

Guvernul britanic a identificat deja 137 de imobile, adică 100% dintre cele inspectate, ca fiind neconforme normelor antiincendiu. Acuzată pentru felul în care a gestionat drama, municipalitatea din Kensington și Chelsea a fost de asemenea criticată pentru că a exclus joi seara mass-media și pe supraviețuitorii incendiului de la o reuniune a consiliului său municipal. Premierul britanic, Theresa May, a numit joi un fost judecător al Curții de Apel, Martin Moore-Bick, să conducă ancheta publică asupra acestei tragedii.12
Pagina a fost generata in 0.1544 secunde