Violența domestică nu este o glumă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Curs pentru elevi și profesori Violența domestică nu este o glumă!
Educație 05 Noiembrie 2017 / 16:20 509 accesări 0 comentarii

O parte dintre elevii și profesorii Liceului Teoretic „George Călinescu” Constanța au participat activ la un curs de violență domestică, desfășurat în perioada 30 octombrie - 1 noiembrie 2017, la Agrupamento de Escolas „Dr. Costa Matos“ din Vila Nova de Gaia, Portugalia. În cadrul întâlnirii, partenerii au prezentat materialele create în vederea definitivării modelului de intervenție WIDE și au abordat aspecte legate de cursurile de formare pe modelul WIDE, care se vor derula în fiecare dintre școlile partenere. De asemenea, s-au discutat și aspecte legate de diseminarea produselor proiectului. Modelul va veni în sprijinul profesorilor care vor putea identifica și ajuta copiii care au asistat sau asistă la scene de violență domestică și ale căror performanțe școlare sunt afectate de aceste experiențe traumatizante.

Potrivit unui comunicat de presă, în urma acestei întâlniri, la Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanța a avut loc Cursul de formare pe modelul WIDE, în zilele 2 și 3 noiembrie 2017. Acesta a fost susținut de psihologi formatori din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, Centrului de Educație Incluzivă „Delfinul“ Constanța și de psihologul școlar al liceului. Au participat 25 de profesori din cadrul liceului, iar cursul de formare va contribui la perfecționarea competențelor psihologice, relaționale, de comunicare și metacomunicare ale participanților și va înlesni formarea unui comportament prosocial atât în rândul elevilor, cât și în cel al profesorilor.

În acest proiect, liceul constănțean este partener alături de: Associazione Spazio Donna Onlus din Caserta, Italia, Liceul Industrial din Sabadell, Spania, Școala Generală „Ludwig van Beethoven“ din Casaluce, Italia, Universitatea Autonomă din Barcelona și Rețeaua de școli „Dr. Costa Matos“ din Vila Nova de Gaia, Portugalia.

Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în perioada 6 - 8 septembrie 2018 la Caserta, Italia.Pagina a fost generata in 0.1624 secunde