Violențe în fața consulatului turc la Bruxelles. Șase persoane au fost rănite

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Violențe în fața consulatului turc la Bruxelles. Șase persoane au fost rănite

Externe 31 Martie 2017 / 15:02 343 accesări

Șase persoane au fost rănite și cinci au fost arestate în urma ciocnirilor violente produse joi în fața consulatului Turciei la Bruxelles între susținători și oponenți ai președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a anunțat vineri Parchetul local, transmite AFP.

Patru persoane 'au fost private de libertate și puse la dispoziția Parchetului, urmând a fi interogate în cursul zilei de vineri', au indicat autoritățile.

'O a cincea persoană a fost privată de libertate, dar a trebuit să rămână în spital din cauza rănilor suferite. Ea va fi audiată atunci când starea de sănătate i-o va permite', adaugă Parchetul din Bruxelles.

Incidentele au izbucnit joi, în jurul orei locale 16:00 (14:00 GMT), când în fața clădirii s-au adunat în jur de 150-200 de persoane. 'Au fost schimbate lovituri între mai multe persoane, inclusiv cu ajutorul unui cuțit și al unui drug de fier. Există cinci răniți printre autorii presupuși ai loviturilor', a comunicat Parchetul.

Poliția a reușit să restabilească ordinea după mai multe ore de tensiuni.

O sexagenară care a încercat să se interpună între protagoniști a fost rănită și se află în continuare în spital.

Incidentele au survenit în contextul începerii procesului de votare pentru cetățenii turci rezidenți în Turcia, care își pot exprima opțiunile, între 27 martie și 9 aprilie, la consulatele din Bruxelles și Anvers, în cadrul referendumului privind extinderea prerogativelor prezidențiale.

Într-un mesaj pe Twitter, premierul belgian Charles Michel a condamnat 'cu fermitate' violențele de joi, precizând că guvernul său va demonstra 'toleranță zero față de altercațiile având legătură cu referendumul din Turcia' din 16 aprilie.

Potrivit NavBel, o organizație ce reprezintă comunitatea kurdă din Belgia, incidentele au fost provocate de 'un grup de patru belgiano-turci care a atacat cu cuțitul belgiano-kurzi care veniseră să voteze pentru referendumul din Turcia'.

Campania pentru acest referendum a creat grave tensiuni între Ankara și mai multe state europene, după ce acestea le-au interzis unor miniștri turci să participe la adunări pe teritoriile lor.

Aceasta nu a fost prima oară când au izbucnit incidente între turci și kurzi la Bruxelles, la 17 noiembrie o manifestație prokurdă la care participau mii de persoane degenerând în altercații.12
Pagina a fost generata in 0.1981 secunde