Violoncelistul Alberto Casadei cântă, vineri, la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Concert simfonic

Violoncelistul Alberto Casadei cântă, vineri, la Constanța

Cultură 12 Mai 2016 / 16:26 1508 accesări
Sursă foto www.albertocasadei.com

Sursă foto www.albertocasadei.com

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” îi invită pe melomanii tomitani vineri, de la ora 19.00, la un concert simfonic cu un repertoriu special, sub bagheta maestrului Radu Ciorei. Solistul serii va fi tânărul violoncelist italian Alberto Casadei.

În programul serii se regăsesc lucrări din creația compozitorilor: Domenico Cimarosa - Uvertura „Olimpiada”, Piotr Ilici Ceaikovski - Variațiunile pe o temă rococo pentru violoncel și orchestră și Wolfgang Amadeus Mozart - Simfonia nr. 36 în Do major, KW 425 „Linz”.

Născut la Rimini, în 1987, Alberto Casadei a început să studieze violoncelul cu tatăl său, Claudio Casadei, obținând primul premiu într-o competiție la vârsta de cinci ani. A absolvit Conservatorul „Gioachino Rossini” din Pesaro, perfecționându-se apoi cu maeștri ai violoncelului. Este câștigător a numeroase premii internaționale, printre care London Grand Prize Virtuoso (Londra, 2005), London Making Music Award for Young Concert Artists (London) sau ediția 2008 a concursului „Libertango”, dedicat lui Astor Piazzolla (Barnaul, Rusia).

Biletele pentru acest concert se găsesc în vânzare, la sediul Teatrului „Oleg Danovski”, la prețurile de 25, 30 și 40 de lei. Elevii, studenții și pensionarii vor plăti pe un tichet 25 de lei.

Citește și:

Prima seară lirică a lunii mai la Teatrul „Oleg Danovski“

„Răpire din serai” în... scop caritabil

Eterna poveste de iubire din Verona, de la Constanța în Ungaria

„Sărbătoarea Luminată” a fost anticipată printr-un concert special

Pianistul Ștefan Cristian Badea, în recital12
Pagina a fost generata in 0.1907 secunde