Violoncelul și chitara, în duet

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Violoncelul și chitara, în duet

Cultură 25 Februarie 2016 / 14:36 994 accesări
Violoncelistul Ghiorghiță Tănase cântă duminică, împreună cu Laurențiu Marinescu, în clubul Doors

Violoncelistul Ghiorghiță Tănase cântă duminică, împreună cu Laurențiu Marinescu, în clubul Doors

„Armonii de chitară și violoncel” este numele ineditului concert pe care chitaristul Laurențiu Marinescu și violoncelistul Ghiorghiță Tănase îl vor susține duminică, 28 februarie, de la ora 20.30, în clubul constănțean Doors. Prețul unui bilet pentru acest eveniment special este de 20 de lei.

Laurențiu Marinescu a cântat folk, pop, rock, iar de cinci ani s-a întors la folk. A înregistrat două CD-uri. Primul se numește „Câmpii de dragoste și flori”, iar cel de-al doilea, „Scrisoare pe nisip”. La realizarea ambelor materiale discografice a colaborat cu violoncelistul Ghiorghiță Tănase. „Își scrie textele la unele cântece, dar compune și pe poeziile altor poeți: George Țărnea, Adrian Păunescu, precum si pe versurile unor poeți constănțeni: Costin Antonescu, Nelu Stanciu. Îi plac oamenii care au în casă cărți și care chiar au citit multe dintre ele…”, spun organizatorii.

Pe Ghiorghiță Tănase, iubitorii muzicii din Constanța, care obișnuiesc să meargă la evenimentele Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, îl cunosc foarte bine. Face parte din orchestra simfonică a teatrului tomitan, fiind și membru fondator al cvartetului de coarde Opera, cu care a avut turnee și înregistrări în Germania, Olanda, Spania. A colaborat și cu trupe de rock, inclusiv cu Phoenix. A efectuat nenumărate turnee în străinătate, dar și în țară, cu orchestra teatrului de la Marea Neagră.

Citește și:

„Dicționar explicativ al iubirii române“

Magie cu violoncel, tobe, Anton Pann și... Paparude

Violoncelistul Ghiorghiță Tănase, de la Varna la Constanța

Emoții de noiembrie în acorduri de violoncel12
Pagina a fost generata in 0.1491 secunde