Viorica Dăncilă i-a trimis preşedintelui Iohannis propunerile de miniştri interimari

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Viorica Dăncilă i-a trimis preşedintelui Iohannis propunerile de miniştri interimari Daniel Suciu la Justiţie, Gabriel Leş la Interne, Nicolae Hurduc la Educaţie
Politică 04 Octombrie 2019 / 14:59 1812 accesări 0 comentarii

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis, noile propuneri de interimari, respectiv Daniel Suciu la Justiţie, Gabriel Leş la Interne, Nicolae Hurduc la Educaţie şi Eugen Teodorovici vicepremier pe probleme economice, au afirmat surse din partid.

„Propunerile au fost deja trimise”, au declarat surse din PSD.

Potrivit surselor citate, ministrul Dezvoltării Daniel Suciu este propunerea PSD pentru funcţia de ministru interimar la Justiţie. Ministrul Apărării Gabriel Leş este propus pentru a prelua interimatul la Interne, în timp ce ministrul Cercetării Nicolae Hurduc e propunerea pentru Educaţie. Totodată, PSD îl propune pe ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici să preia interimatul la portofoliul pe probleme economice.

Liderul PSD a transmis zilele acestea mai multe mesaje pe Facebook, unde a arătat că preşedintele Klaus Iohannis încalcă Constituţia şi că trebuie să numească interimarii, potrivit deciziei CCR.

Curtea Constituţională arată, în motivarea deciziei luate, că există în continuare un conflict juridic de natură constituţională între premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis, şeful statului fiind obligat să emită decretul de revocare a ministrului Justiţiei Ana Birchall.

CCR a decis pe 18 septembrie că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să emită de îndată decretele de revocare a miniştrilor, precum şi pe cele de numire a miniştrilor interimari. Şeful statului trebuie să răspundă, de îndată, în scris şi motivat, legat de refuzul propunerilor.

Prin urmare, Klaus Iohannis trebuie să o revoce pe Ana Birchall din funcţia de ministru al Justiţiei.

Totodată, şeful statului trebuie să îi numească interimari pe Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la Relaţia cu Parlamentul, după ieşirea ALDE de la guvernare şi demisia miniştrilor partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu. Potrivit legii, interimatul la un minister durează 45 de zile.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.141 secunde