Virgil Năstase, noul antrenor principal al RCJ Farul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Înfrângerea severă de la Timişoara nu a rămas fără urmări Virgil Năstase, noul antrenor principal al RCJ Farul
Sport 07 August 2013 / 00:00 1517 accesări 0 comentarii

În urma demisiei cuplului de antrenori Mircea Paraschiv (principal) - Dan Badea (secund), conducerea băncii tehnice a formaţiei Rugby Club Judeţean Farul Constanţa a fost preluată de Virgil Năstase (interimar până la finele sezonului), care va fi ajutat de Marian Dumitru (fost jucător al Farului). În vârstă de 47 de ani, Virgil Năstase a mai antrenat gruparea constănţeană în perioada 2004-2005, fiind în acel moment şi antrenor secund al lotului reprezentativ al României. Virgil Năstase a activat în ultima perioadă ca antrenor la centrul de copii şi juniori, reuşind să câştige mai multe titluri de campion naţional cu RCJ Farul şi LPS „Nicolae Rotaru”. Ca jucător (mijlocaş la deschidere), a evoluat pentru RCJ Farul în perioada 1984-87, fiind campion cu echipa constănţeană în 1986, apoi a jucat la Sportul Studenţesc Bucureşti, Grenoble, Stade Lavelanet şi Albertville (fiind desemnat, în 1996, cel mai bun transformer), ultimele trei din Franţa. Are 12 selecţii la prima reprezentativă a „stejarilor”.

„O provocare care a apărut peste noapte şi nu am cântărit foarte mult. Nu este un moment fericit la echipă, dar lucrurile trebuie făcute din mers. Aş dori ca sâmbătă să existe un alt angajament din partea echipei, o altă dăruire, să arătăm că la Constanţa nu se câştigă uşor”, a declarat noul antrenor al Farului. Fostul tehnician al formaţiei constănţene, Mircea Paraschiv, consideră că a părăsit echipa cu sentimentul datoriei împlinite. „Noi (n.r. - împreună cu secundul Dan Badea, care, de asemenea, şi-a înaintat demisia) ne-am îndeplinit obiectivul pe care îl aveam, calificarea în play-off, ţinând cont de faptul că s-a pornit la drum înaintea sezonului cu un grup de doar nouă jucători. Mi-aş dori ca la finalul campionatului Farul să joace finala mare. Mi-a făcut plăcere aventura la Farul. Am un mare respect pentru tradiţia rugby-ului de aici. Este bine că în rugby-ul românesc mai există un bastion care mai rezistă, cel din Dobrogea. Cu această retragere, cred că şi federaţia va fi mai cooperantă cu rugby-ul constănţean. Mi-aş fi dorit ca la Constanţa să trimită lucruri necesare în procesul de antrenament. Îi urez succes lui Virgil Năstase”, a spus Paraschiv.

JUCĂTORII AU FOST SANCŢIONAŢI. Evoluţiile dezamăgitoare din ultima perioadă şi în special eşecul sever de la Timişoara, scor 10-63, i-au determinat pe oficialii echipei constănţene să ia măsuri şi împotriva jucătorilor. „Unii jucători vor fi penalizaţi cu 10-20 la sută din salarii, dar acestea pot fi anulate dacă sâmbătă, în etapa a doua din play-off, vor reuşi să învingă pe Steaua. Vina a tot ceea ce s-a întâmplat este a tuturor, nu numai a foştilor antrenori. Asta este, însă, viaţa antrenorilor. Este mai greu să sacrifici o echipă. Nu vom pune presiune pe noua conducere tehnică. Vom încerca să formăm un nucleu de jucători care să fie cu spiritul la această echipă”, a precizat directorul executiv al grupării constănţene, Marius Puşcaşi. Referitor la acuzele fostului antrenor cu privire la un eventual non-combat al unor jucători în partida de la Timişoara şi la un complot împotriva sa, conducerea executivă a RCJ Farul a spus că Mircea Paraschiv era primul care trebuia să observe astfel de lucruri. Directorul administrativ al Farului, Florian Constantin, şi-a cerut scuze suporterilor constănţeni pentru eşecul de la Timişoara. „N-am înţeles acel meci. Am văzut o echipă pur şi simplu paralizată a Farului. Îmi cer scuze în faţa celor care iubesc rugby-ul şi am rugămintea ca sâmbătă, cu Steaua, de la ora 18.00, toată lumea să vină la stadion în număr cât mai mare şi în culorile clubului, alb-albastru”, a afirmat şi fostul internaţional.

În etapa a 2-a din play-off-ul Superligii Naţionale, RCJ Farul va primi sâmbătă, de la ora 18.00, pe stadionul „Mihai Naca”, vizita echipei Steaua Bucureşti.Pagina a fost generata in 0.1323 secunde