Virgil Popescu: Trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus. Nu există nicio certitudine cu privire la data deschiderii sezonului turistic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Virgil Popescu: Trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus. Nu există nicio certitudine cu privire la data deschiderii sezonului turistic

Economie 20 Mai 2020 / 13:27 1028 accesări

„România trebuie să mai parcurgă o etapă, adoptarea starii de alertă de către Parlament. Dupa aia putem vorbi de un eventual acord cu cele 3 ţari. Nu există nicio certitudine cu privire la deschiderea sezonului turistic cu 1 iunie. Urmează să mai avem o întâlnire săptămâna viitoare. Ne dorim ca cetăţenii români care pleacă în vacanţă să fie în siguranţă acolo şi să nu se întoarcă în carantină”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, laDigi24.

„Trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus. Faptul că o ţară a avut mai putine cazuri, asta nu înseamnă că trebuie să coboare garda. Ţările trebuie să protejeze turiştii. Eu sunt convins că vom avea acest parteneriat cu aceste ţări. Îmi doresc ca turismul românesc să aibă cât mai mulţi turişti”, adaugă ministrul.

Virgil Popescu a spus că ministerul Economiei lucrează în paralele cu ministrul Turismului şi ministrul Sănătăţii.

„Suntem în contact permanent cu ministerele din celelalte state. Ne uităm la celelalte state care sunt cu două săptămâni înaintea noastră. Grecia e cu 2 săptămâni jumătate înaintea noastra. Ne vom inspira şi din măsurile pe care celelalte state le-au luat”, a precizat ministrul.

Ludovic Orban, a participat, marţi, la o reuniune informală, în format cvadrilateral Bulgaria-Grecia-România-Serbia, alături de prim-miniştrii bulgar şi grec şi, respectiv, de preşedintele Serbiei.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1145 secunde