Vis de vară și acorduri... tragice de vals

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La Teatrul de Stat Constanța

Vis de vară și acorduri... tragice de vals

Cultură 13 Mai 2016 / 17:46 470 accesări

„Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare, și „Titanic vals”, de Tudor Mușatescu, sunt propunerile Teatrului de Stat Constanța (TSC) pentru acest sfârșit de săptămână.

Sâmbătă, de la ora 19.00, tomitanii vor trăi „Visul unei nopți de vară”, în compania unor artiști precum: Dan Cojocaru, Ionuţ Alexandru, Remus Archip, Andu Axente, Nicodim Ungureanu, Cristina Oprean, Iulian Enache, Florentin Roman, Andrei Cantaragiu și Ana Maria Ştefan. Regia artistică a spectacolului este semnată de Marcel Ţop, iar scenografia, de Anca Maria Cernea.

„VOTAȚI CU NEA SPIRACHE!”

În contextul apropiatelor alegeri locale, este musai ca tomitanii să vină (și) duminică, de la ora 19.00, la TSC, pentru a urmări „Titanic vals”, o „sublimă tragedie” în haine de comedie, scrisă în perioada interbelică. Umorul și ironia lui Tudor Mușatescu sunt sclipitoare, iar actualitatea piesei sale este răscolitoare.

Un alt argument pentru a merge duminică la teatru îl constituie faptul că în distribuție o puteți vedea pe cea mai longevivă actriță din România, Ileana Ploscaru, în rolul deloc ușor al Chiriachiței. Cristina Oprean, în rolul Daciei, soția care ar face orice să-și vadă soțul intrat în politică, și Liviu Manolache, interpretându-l pe Spirache, contribuie la succesul spectacolului pus în scenă de Cristian Șofron.

Citește și:

„Titanic vals“, o splendidă... tragedie cu haine de comedie

Cea mai longevivă actriță din România joacă, la Constanța, în „Titanic vals”12
Pagina a fost generata in 0.1893 secunde