Visul Cupei Mondiale s-a sfărîmat pentru elveţieni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Visul Cupei Mondiale s-a sfărîmat pentru elveţieni

Sport 28 Iunie 2006 / 00:00 1060 accesări

Presa elveţiană de marţi şi-a exprimat dezamăgirea faţă de eliminarea Elveţiei de la Cupa Mondială şi consideră drept deosebit de crudă executarea loviturilor de departajare, care s-a dovedit fatală în faţa Ucrainei. Cotidianul "Le Matin" publică pe prima pagină o fotografie a fundaşului Ludovic Magnin plîngînd: "Cînd vezi asta este şi mai rău", scrie cotidianul citat. "La sfîrşit nu rămîn decît lacrimi de amărăciune", notează "Basler Zeitung". "Visul elveţian al Cupei Mondiale s-a sfărâmat", titrează cotidianul "Tages Anzeiger". La Geneva, "Le Temps" face referire la un meci mai degrabă plictisitor din cauza nervozităţii celor două echipe.

"Perspectiva de a rămîne în gară, de a lăsa să treacă acest tren atît de frumos care nu va trece poate decît o singură dată în carieră, a făcut ca meciul să fie tensionat. Adio fantezie, entuziasm şi risc (...). Cu frica în sîn ei au făcut totul mai puţin bine", a notat "Le Temps". Cotidianul "Blick" şi-a exprimat satisfacţia pentru parcursul Elveţiei la turneul final, pe care îl consideră promităţor în vederea Campionatului European din 2008 pe care Elveţia îl organizează în comun cu Austria. "Să ne bucurăm, această echipă poate ajunge mult mai departe. Ei nu au ajuns încă în vîrf, viitorul este roz pentru Elveţia la EURO 2008", scrie "Blick".

La finalul partidei cu Ucraina, selecţionerul Elveţiei, Koebi Kuhn a declarat că jucătorii săi au cedat nervos la loviturile de departajare: "Pe jucătorii mei i-au lăsat nervii, asta este tot. Ucrainenii au fost mai solizi din punct de vedere psihic. Aş fi preferat să nu ajungem la penaltiuri. Acum nu mă mai gîndesc, sînt dezamăgit şi în capul meu este un gol care mă împiedică la reflecţii metafizice pe această temă. M-am gîndit că această eliminare din Cupa Mondială a venit prea devreme pentru noi, ar fi trebuit să mai trecem un tur.12