Viteza, alcoolul și telefonul! Cum prevenim tragediile de pe șosele!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Viteza, alcoolul și telefonul! Cum prevenim tragediile de pe șosele!

Eveniment 20 Septembrie 2016 / 14:40 838 accesări

O clipă de neatenție, o alegere greșită, o fracțiune de secundă pot face diferența între viață și moarte. Șoferii inconștienți continuă să producă tragedii pe drumurile publice în ciuda raziiilor și a campaniilor de informare derulate de Poliția Română. Autoritățile nu renunță însă la ideea de a-i educa măcar pe șoferii cu experiență, pe viitorii conducători auto, dar și pe cei care au obținut de puțin timp permisul. Miercuri, polițiștii constănțeni împreună cu membrii Asociației de Psihologie și Siguranță Rutieră „PsihotrafiQ” și Universitatea „Ovidius“ Constanța lansează campania „Atenție la... Neatenție!”. Acțiunea face parte din evenimentul promovat de Comisia Europeană pentru siguranță rutieră „EDWARD” - European Day Without a Road Death (Ziua Europeană Fără Accidente Mortale).

Viteza excesivă, consumul de alcool la volan, folosirea telefonului și conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice. Sunt o parte din factorii care duc la producerea unor accidente de circulație. „De asemenea, abaterile comise de bicicliști, motocicliști, mopediști, căruțași și indisciplina pietonală determină producerea de evenimente negative pe șosele", se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.

Neatenţia la volan și în mod special folosirea telefonului mobil în timpul şofatului sunt unele dintre cele mai mari greșeli care pot duce la adevărate nenorociri pe șosele. Concluziile fac parte dintr-un studiu realizat de AT&T. Raportul întocmit în 2015 de această instituție arată că un procent de 70% dintre şoferi sunt distraşi de telefonul mobil, 61% trimit mesaje în timp ce conduc şi 27% socializează pe Facebook.

Citește și:

La nivel național - cu 9,13% mai puține infracțiuni decât în 201512