Vizele de flotant pentru înscrierea în școli, un fenomen scăpat de sub control

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sute de euro pentru domicilii fictive

Vizele de flotant pentru înscrierea în școli, un fenomen scăpat de sub control

Social 08 Septembrie 2017 / 10:19 1125 accesări

Părinții fac orice să-şi înscrie copiii la o școală mai bună sau aproape de locul de muncă şi plătesc chiar și câteva sute de euro celui care e dispus să-i ia în spațiu. Din acest motiv, cele mai bune școli sunt supraaglomerate. La fel și locuințele cu chiriași fictivi.

Site-urile de anunţuri sunt pline de cereri pentru vize de flotant în zonele şcolilor. Părinţii plătesc pentru domiciliile fictive care le vor permite să-şi înscrie copiii la şcolile dorite. Sumele oferite sunt uneori precizate în anunţuri. La Școala numărul 12 din Capitală s-au înscris 219 de elevi pentru cele 75 de locuri la clasa pregătitoare. Nu este loc pentru toţi aceşti noi elevi. Singura soluție a conducerii şcolii este să facă două schimburi chiar și pentru cei de clasa zero - între 8:00 şi 11:00 sau 11:00 şi 14:00. Orele vor fi de doar 35 de minute, iar în clasele cu dascăli titulari sunt şi câte 36 de elevi.

În principiu este o soluţie provizorie, până când Primăria sectorului 1 va găsi un spaţiu nou. Părinţii elevilor care stau lângă şcoală sunt revoltaţi. Acuză conducerea unităţii că a elaborat criterii de înscriere în avantajul celor care doar lucrează în zonă.

Toţi copiii care au împlinit 6 ani până la 31 august inclusiv sunt obligaţi să meargă la şcoală.

Înscrierile pentru clasa pregătitoare s-au încheiat în martie.12
Pagina a fost generata in 0.3764 secunde