Vizele pentru cetățenii români și bulgari, eliminate! CE salută decizia Canadei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vizele pentru cetățenii români și bulgari, eliminate! CE salută decizia Canadei
Externe 30 Noiembrie 2017 / 19:58 1078 accesări 4 comentarii

Comisia Europeană a salutat decizia Canadei de a elimina obligativitatea vizelor pentru cetățenii români și bulgari începând cu data de 1 decembrie, această decizie fiind rezultatul unor intense eforturi diplomatice și a negocierilor continue la nivel politic și tehnic între UE, Canada și România și Bulgaria. "Sunt vești deosebit de bune pentru cetățenii români și bulgari: începând de vinerea aceasta vor putea călători în Canada fără a mai fi nevoie să se complice cu obținerea unei vize. E un exemplu de colaborare extrem de bună între România, Bulgaria, UE și Canada", a afirmat comisarul european pentru politică regională Corina Crețu, potrivit unui comunicat transmis joi de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

La rândul său, comisarul pentru migrație, cetățenie și afaceri interne Dimitris Avramopoulos a declarat: "Mâine este o zi importantă pentru toți cetățenii români și bulgari, care vor putea de acum să călătorească fără vize în Canada. Decizia este o dovadă a faptului că eforturile noastre diplomatice și perseverența în negocierile cu partenerii canadieni dau rezultate. Vreau să le mulțumesc tuturor părților implicate — României, Bulgariei și, ce este mai important, Canadei — pentru eforturile susținute și angajamentul desăvârșit în vederea obținerii acestora. Atingerea unui nivel de reciprocitate totală în materie de vize pentru toți cetățenii UE este prioritatea noastră și vom continua să depunem toate eforturile, împreună cu statele membre și cu partenerii externi, pentru a avea rezultate concrete, așa cum este cazul acum".

Totodată, comisarul european pentru economia și societatea digitale Mariya Gabriel a afirmat: "Mă bucură această decizie, ea reprezintă un semnal puternic pentru cetățenii români și bulgari, precum și pentru restul lumii, că Europa este unită și determinată și că nu există în cadrul ei cetățeni de rangul doi". După discuțiile cu Canada, într-un climat de cooperare, în ceea ce privește călătoriile în condiții de reciprocitate și fără obligația de a avea vize, cerințele obligatorii pentru anumite categorii de cetățeni români și bulgari au fost eliminate începând cu 1 mai 2017. Decizia din 1 decembrie, un alt rezultat pozitiv al eforturilor Comisiei de a facilita călătoriile fără vize pentru toți cetățenii săi, va duce la eliminarea în totalitate a cerințelor care mai sunt încă în vigoare privind sejururile de scurtă durată, precizează sursa citată.

4 comentarii

CE spera sa mai scape de tiganii proveniti din cele 2 tari. 03:56:27 / 01 Decembrie 2017
de-aia se bucura.

treaba nasoala e ca in SUA si CANADA legile sunt mult mai aspre si chiar se aplica.Deci...

CE spera sa mai scape de tiganii proveniti din cele 2 tari. 03:56:27 / 01 Decembrie 2017
de-aia se bucura.

treaba nasoala e ca in SUA si CANADA legile sunt mult mai aspre si chiar se aplica.Deci...

Prale 08:03:14 / 01 Decembrie 2017
Haoleo...Ganada!

Sa vezi ce bucurosi or sa fie canadienii cand vor lua contact cu alde pralea din RO...

eu 00:04:46 / 02 Decembrie 2017
6 luni

rominii ce vor veni in Canada au voie sa stea 6 luni consecutive.Canadienii care vin in romania au voie sa stea in romania 3 luni consecutive din 6 luni.deci rominii sint avantajati.asteptam sa vina infractorii romini si in acelasi timp sa se intoarca vizele pentru Bulgari si romini.merci

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2795 secunde