Vladimir Putin a semnat anexarea celor patru regiuni din Ucraina la Federația Rusă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vladimir Putin a semnat anexarea celor patru regiuni din Ucraina la Federația Rusă

Externe 30 Septembrie 2022 / 16:16 817 accesări

Vladimir Putin a semnat decretele de anexare a celor patru regiuni din Ucraina (Donețk, Luhans, Zaporijie și Herson) la Federația Rusă. Ceremonia a avut loc la Kremlin, iar la aceasta au fost prezenți șefii autorităților separatiste din Donețk și Luhansk, precum și liderii administrațiilor impuse de ruși în Herson și Zaporijie.

Liderul rus a susținut un lung discurs în care a atacat țările occidentale, despre care a spus că vor să distrugă Rusia, să o sărăcească și să ”omoare populația”. Ulterior, a acuzat ”anglo-americanii” că au sabotat conductele Nord Stream.

”Țările europene au fost de acord cu sancțiunile, dar de fapt interesul este a SUA de a deindustrializa Europa pentru că dorește să distrugă complet Europa. Acești lideri europeni înțeleg acest lucru. Anglo-americaniiînsă au trecut la diversiune și au organizat o explozie pe Nord Stream, de fapt au trecut la distrugerea întregii infrastructuri europene. Desigur că este convenabil pentru SUA. Uitați-vă cine are de câștigat din asta”, a declarat acesta.

Decizia de anexare vine la scurt timp după ce autoritățile proruse din cele patru regiuni au organizat referendumuri și, conform acestora, rezultatele au arătat că procentul cetățenilor care doresc anexarea la Rusia variază între 87% și 99,2%, în funcție de regiune. Azi noapte, Vladimir Putin a semnat decretul de recunoaștere a independenței regiunilor Zaporijie și Herson, în urma referendumurilor populare nerecunoscute la nivel internațional. Oficial, statul rus recunoaște independența Donețk și Luhansk încă din 21 februarie.

Guvernele statelor occidentale au criticat dur referendumurile organizate în cele patru regiuni, iar mai multe state, între care state apropiate de Rusia, au anunțat că nu vor recunoaște rezultatele. Joe Biden a declarat că referendumurile rusești pentru anexarea unor regiuni din Ucraina sunt o ”farsă”, iar SUA nu vor ”recunoaște niciodată teritoriul ucrainean ca fiind altceva decât parte a Ucrainei”.

La rândul său, Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a precizat că “orice anexare cu forța sau prin amenințare de către un stat a teritoriilor unei alte țări reprezintă o încălcare clară a principiilor Cartei ONU și a legii internaționale”.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1522 secunde