Volodimir Zelenski: ''Un pas important pe calea spre victorie'', după ce SUA au anunțat livrarea de tancuri Abrams

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Volodimir Zelenski: ''Un pas important pe calea spre victorie'', după ce SUA au anunțat livrarea de tancuri Abrams

Externe 25 Ianuarie 2023 / 20:01 1242 accesări

"Un pas important pe calea spre victorie", a spus preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, după ce SUA au anunțat livrarea a 31 de tancuri Abrams 31 ţării sale.

Zelenski a adăugat, într-un mesaj pe Twitter: "Astăzi, lumea liberă este mai unită ca oricând, pentru un scop comun", pe care l-a descris ca fiind eliberarea Ucrainei.

Președintele American, Joe Biden, a anunțat, miercuri, căSUA vor trimite în Ucraina 31 de tancuri Abrams, ca "ajutor Ucrainei pentru a-şi apăra suveranitatea şi integritatea teritorială". "Nu este o ameninţare ofensivă împotriva Rusiei", a subliniat Joe Biden.

Biden descrie tancurile Abrams ca fiind "cele mai capabile tancuri din lume" și "extrem de complex de operat și întreținut". Prin urmare, SUA oferă Ucrainei și piesele și echipamentele necesare pentru a susține eficient aceste tancuri pe câmpul de luptă.

Și Germania a confirmat, miercuri, căva trimite în Ucraina tancuri Leoprad 2și a dat undă verde țărilor partenere să livreze în Ucraina același tip de vehicul militar greu.

Leopard 2 este un tanc de luptă fabricat în Germania, cu o autonomie de aproximativ 500 km . A intrat în funcțiune pentru prima dată în 1979 și atinge o viteză maximă de 68 km/h.

Leopard 2 este dotat cu echipamente de ultimă generaţie, extrem de precise. Majoritatea aliaţilor europeni au în dotarea armatelor lor asemenea tancuri.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 5.1283 secunde