Volodimir Zelenski: Vreau să mulțumesc Uniunii Europene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Volodimir Zelenski: Vreau să mulțumesc Uniunii Europene

Externe 25 Martie 2022 / 18:12 892 accesări
Foto: facebook, Volodimir Zelenski

Foto: facebook, Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski le-a mulţumit liderilor Uniunii Europene, reuniţi la Bruxelles, pentru spijinul acordat ţării sale. Preşedintele Ucrainei a spus, însă, că sancţiunile la adresa Rusiei au venit cam târziu, altfel ar fi oprit la timp invazia.

El a criticat dur Ungaria pentru reticenţa în a se alătura poziţiei Uniunii faţă de război. Zelenski s-a referit la interzicerea impusă convoaielor militare de a tranzita Ungaria, precum şi de continuarea relaţiilor comerciale cu Moscova.

„Sunteți un stat suveran. Am fost la Budapesta. Iubesc orașul vostru. Am fost de multe ori, foarte frumos. Un oraș foarte ospitalier. Și oamenii, la fel. Ați avut momente tragice în istorie.

Am văzut Memorialul vostru. Pantofi pe malul Dunării. Despre crimele în masă. Am fost acolo cu familia mea.

Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol? Te rog, dacă poți, du-te la memorialul vostru. Uită-te la acei pantofi. Și vei vedea cum crimele în masă se pot întâmpla din nou în zilele noastre.

Și asta face Rusia acum. Aceiași pantofi. În Mariupol, sunt aceiași oameni. Adulți și copii. Bunici. Și sunt cu miile. Și aceste mii s-au dus.

Și voi ezitaţi dacă să impuneţi sancţiuni sau nu? Şi ezitaţi dacă să lăsaţi armele să treacă sau nu? Şi ezitaţi dacă să faceţi comerţ cu Rusia sau nu? (...)

E timpul să decideţi odată. Noi credem în voi. Avem nevoie de sprijinul vostru”.

La Bruxelles, Uniunea Europeană şi SUA au stabilit să scape de dependenţa energetică faţă de Rusia şi să găsească noi furnizori, de încredere.

"Vreau să mulțumesc Uniunii Europene. Sunteți uniți, uniți în jurul nostru. Însă vreau să spun că s-ar fi realizat același lucru, într-un fel sau altul. Dar încă o dată, principalul lucru este că v-ați unit. Și apreciem cu adevărat asta. Ați impus sancțiuni. Suntem recunoscători. Aceștia sunt pași puternici. Dar vin puțin cam târziu. Pentru că dacă ar fi fost făcuți preventiv, Rusia nu ar fi început un război",a spus Zelenski.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2232 secunde