Vom avea liceu militar la Constanța. Consilierii locali au luat decizia!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Noua unitate de învățământ va începe să funcționeze din toamnă Vom avea liceu militar la Constanța. Consilierii locali au luat decizia!
Educație 12 Martie 2018 / 18:32 3952 accesări 0 comentarii

Zarurile au fost aruncate! Consiliul Local Constanța a aprobat, luni, 12 martie, ultimul proiect de hotărâre care stătea în calea reînființării Liceului Militar la Constanța. Este vorba despre transmiterea clădirii și terenului în care funcționează actualul Colegiu Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” (din bd. 1 Mai nr. 101) în administrarea Ministerului Apărării Naționale (MApN). Acest pas era necesar pentru ca Ministerul să poată realiza toate demersurile de adaptare a obiectivului la rigorile militare, pentru ca noua unitate de învășământ să își poată desfășura activitatea în bune condiții. „Așa cum am anunțat, am avut discuții cu toți actorii implicați și am ajuns la o decizie din care Constanța, Dobrogea și România vor avea de câștigat. Din această reașezare a structurii funcționale a învățământului constănțean va rezulta un liceu Navrom întărit și va rezulta un liceu de marină militară pe care ni-l dorim de mult și salutăm intenția Ministerului Apărării Naționale de a deschide acest centru de interes încă din toamna acestui an. Așa că le urez spor la treabă pentru căî vor avea mult de lucru, atât cei de la Navrom, care se vor muta în casă nouă, cât și cei de la Minister, care trebuie să redea Constanței un liceu de elită. Școala 15 arată oricum mai bine astăzi decât arată liceul Alexandru Ioan Cuza, dar noi deja am făcut toate demersurile premergătoare acestui transfer. În cea mai recentă ședință a CLM am aprobat transferul către Navrom a noilor structuri, așteptăm solicitarea, astfel încât să le putem aloca finanțarea necesară și sunt convins că din toamnă vor începe cursurile. Au tot sprijinul nostru, orice sumă va fi necesară o vor avea!”, a declarat Făgădău, la sfârșitul ședinței de Consiliu Local organizată pentru adoptarea acestei hotărâri.

DEMERSURILE PREGĂTITOARE AU FOST REALIZATE

Amintim că, în 23 februarie, au fost aprobate mai multe proiecte de hotărâre prin care s-a pregătit terenul pentru mutarea Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, astfel încât să existe spațiul necesar pentru viitorul liceu militar. Mai exact, aleșii locali au decis ca actualul Colegiu Tehnic de Marină să se mute în clădirea Școlii Gimnaziale nr. 15 „Grigore Antipa”. De asemenea, internatul și cantina unității de învățământ vor funcționa în două anexe ale Liceului Tehnologic „C. A. Rosetti”. Decizia i-a nemulțumit profund pe reprezentanții Colegiului Tehnic de Marină „Al. I. Cuza”, care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la existența spațiilor necesare pentru desfășurarea activităților educaționale. De cealaltă parte, Cei de la Liceul Tehnologic „C. A Rosetti” se bucură de hotărârile adoptate de Consiliul Local, spunând că spațiile nefolosite în care vor fi mutate cantina și internatul vor fi reabilitate cu această ocazie și vor veni în sprijinul mai multor elevi.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2024 secunde