Vor job-uri la Cluj-Napoca și fug de Constanța. Vezi de ce!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cine a răspuns sondajului Târgului de Cariere?!

Vor job-uri la Cluj-Napoca și fug de Constanța. Vezi de ce!

Social 10 Mai 2018 / 17:34 845 accesări

Într-un top al preferinţelor tinerilor de a se muta într-un alt oraş pentru un loc de muncă, Cluj-Napoca se află pe primul loc, iar Constanța pe ultimul. Concluzia este dată de sondajul de opinie realizat în această primăvară de Târgul de Cariere, cel mai mare eveniment de recrutare din România. Preferinţele celor chestionaţi în ceea ce priveşte oraşele din ţara noastră în care ar fi dispuşi să se mute pentru un job sunt clare: pe primul loc este Cluj-Napoca (46% dintre respondenţi l-ar alege), urmat la mare distanţă de Bucureşti (17%), iar apoi Sibiu (8%), Braşov (7,5%), Timişoara (5,9%), iar pe ultimele locuri se situează Oradea, Iaşi, Târgu-Mureş, Alba Iulia, Constanţa şi Arad.

Participanţii la sondajul TdC au fost întrebaţi şi ce i-ar motiva să se mute pentru un loc de muncă într-o altă localitate. Astfel, 77% consideră că locul de muncă trebuie să fie în domeniul lor de interes, 67% doresc posibilităţi de promovare, 55% consideră un salariu mai mare drept criteriu definitoriu care i-ar determina să se reloce, iar 47% au afirmat că doresc şi locuinţă de serviciu.

Când vine vorba de beneficiile oferite de angajator, pe lângă cele salariale, participanţii la Târgul de Cariere au afirmat că cele mai importante sunt: concediul plătit în străinătate; asigurare de sănătate privată; sală de relaxare la birou; posibilitatea de a lucra de la distanţă; transport asigurat sau decontarea costurilor; abonament la sala de sport; posibilitatea de a cumpăra acţiuni la firma respectivă (în această ordine a preferinţelor). Ne întrebăm în ce țară vor să se angajeze acești oameni sau în ce domeniu, în condițiile în care oricine caută un loc de muncă este fericit că l-a găsit, darămite să mai pună asemenea condiții.

76% dintre respondenţi au afirmat că nu contează unde se angajează, atâta timp cât li se oferă un salariu mai mare. În acelaşi timp, pentru 51% dintre cei chestionaţi este mai important prestigiul locului de muncă decât salariul. Când vine vorba de ore suplimentare petrecute la birou, 57% ar accepta acest lucru dacă i-ar ajuta în dezvoltarea personală, iar 39% pentru recompensă financiară. Abia 4% ar rămâne peste program, pe motiv că „aşa se face“.

Sondajul a fost realizat de Târgul de Cariere, în perioada 9 martie - 3 mai, în Iaşi, Sibiu, Braşov, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Oradea şi Alba-Iulia, oraşe unde s-a desfăşurat evenimentul de recrutare în această primăvară, pe un eşantion de 1.926 de persoane.

Târgul de Cariere, ediţia primăvară 2018, a adunat peste 350 de standuri de companii şi organizaţii, iar la toate evenimentele de recrutare au participat, în total, 22.000 de persoane, care au fost în căutarea unui loc de muncă. În urma participării la târg, companiile au strâns peste 11.600 de CV-uri, iar mare parte dintre cei care au aplicat pentru diferitele locuri de muncă şi programele de internship au intrat într-un proces ulterior de recrutare.

Târgul de Cariere se desfăşoară de 12 ani în mai multe oraşe din România, dar şi în Chişinău, Republica Moldova, unde în această primăvară au participat peste 50 de companii angajatoare şi aproape 3.500 de vizitatori.12
Pagina a fost generata in 0.1909 secunde