Vosganian: Opţiunea ruperii alianţei PSD-ALDE este deschisă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vosganian: Opţiunea ruperii alianţei PSD-ALDE este deschisă
Politică 08 August 2019 / 13:26 1347 accesări 1 comentariu

Varujan Vosganian a declarat că opţiunea ruperii alianţei ALDE-PSD este deschisă. El a spus că au existat discuţii cu premierul Viorica Dăncilă despre o posibilă restructurare guvernamentală, reducerea numărului de ministere şi alocarea unui număr "considerabil" de portofolii către ALDE-ProRomânia. "Noi am avut o discuţie (cu Viorica Dăncilă-n.red.) doar de principiu, pentru că detaliile nu pot fi discutate decât cu domnul Ponta. Am discutat doar această posibilitate în situaţia în care se va face o restructurare guvernamentală. Ea trebuie să aibă câteva principii. Reducerea severă a numărului de miniştri dub 20, să zicem 19, şi alocarea către această structură ALDE-ProRomânia a unui număr considerabil de ministere care să permită să facem o modificare a tipului de politică", a declarat, miercuri seară, purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian.

Întrebat dacă este deschisă opţiunea ruperii alianţei PSD-ALDE, acesta a afirmat: "În momentul de faţă, opţiunea este deschisă". "Va trebui foarte serios să cumpănim, până la sfârşitul lunii august, cum ar putea să funcţioneze această alianţă cu doi candidaţi la preşedinţie. Chestiunea cheie asta este", a mai spus Vosganian.

Chestionat dacă au existat sugestii care să vină din zona ALDE către Viorica Dăncilă să nu mai candideze la prezidenţiale, pentru ca ALDE să rămână la guvernare, deputatul a răspuns: "Nu. Au existat sugestii să nu mai candideze la preşedinţie ca în turul doi să avem un contracandidat şi nu un partener pentru domnul Iohannis. Nu am ameninţat, nu am şantajat că ieşim de la guvernare. Ce vă spun eu acum este prefigurarea unei situaţii dificile în care am fi doi candidaţi. Noi am avut astfel de discuţie cu liderii PSD. Nu a fost o discuţie care să pună tranşant chestiunea retragerii ALDE de la guvernare".

Vosganian a mai afirmat că discuţiile cu Victor Ponta au vizat crearea unei forţe politice de aproape 70 de parlamentari care să reconfigureze structura Parlamentului. "Cu Victor Ponta am discutat posibilitatea creerii unei forţe politice de aproape 70 de parlamentari care să reconfigureze structura Parlamentului, să aibă în vedere fie restructurarea din temelii a guvernării şi un nou program de guvernare şi alocarea unor posturi cheie către această nouă forţă, fie, dacă PSD doreşte în continuare să păstreze toate aceste ministere strategice la Dezvoltare Regională, Transporturi cu consecinţele pe care le vedem, investiţii mici şi absorbţie mică de fonduri europene, atunci probabil că drumurile noastre s-ar putea despărţi, dar, în momentul de faţă n-am avut nicio discuţie tranşantă pe chestiunea ieşirii de la guvernare. Noi am discutat azi chestiunea restructurării guvernamentale, rectificării bugetare. Suntem de acord că am discutat asta. Am discutat cu PSD şi Victor Ponta despre asta", a spus Varujan Vosganian.

În ceea ce priveşte o alianţă de tipul USL, deputatul ALDE a răspuns: "Aia a fost o glumă. Niciodată o să propun o gogomănie ca aia pe care a propus-o Antonescu, ca Iohannis să fie ministru de Interne şi vicepremier pe probleme de Finanţe. Aia a fost o gogomănie făcută special prin care să se rupă alianţa". "Noi am invitat mâine pe membrii conducerii noastre ca să transforme discuţia în hotărâre. Am discutat înainte de această întrunire cu colegii noştri şi cred că nu există un astfel de pericol (ca discuţia să nu se transforme în hotărâre de formare a alianţei-n.red.). Discuţia asta a fost pregătită înainte. Este un proces dinamic, în care această alianţă se va omogeniza, adică ori vom fi amândoi la guvernare, ori vom fi amândoi în opoziţie. Formula în care unul e la opoziţie şi unul e la guvernare nu poate fi posibilă, aşa cum cred că va fi foarte greu să avem doi candidaţi în coaliţie", a mai declarat Vosganian.

Loading...

1 comentariu

David 13:28:06 / 09 August 2019
Ce haimanale !

Astia de la ALDE - maidanezii politicii balcanice autohtone - au ajuns deja la 1,7 % intentii de vot si , nerabdatori , precum cocota care s-a regulat cu sefu' atatia ani , vor in frunte , la sefie , ca paduchele . Asta , pana cand cei cu boase din PSD , o sa le taie macaroana ... Definitiv !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2086 secunde