Vot în Senat pentru OUG privind creşterea amenzii pentru apelurile false la 112

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Măsuri post-Caracal

Vot în Senat pentru OUG privind creşterea amenzii pentru apelurile false la 112

Social 02 Octombrie 2019 / 15:31 2189 accesări
Amendamentul prin care cartelele prepay nu mai puteau fi cumpărate decât pe baza cărții de identitate a fost exclus din proiect

Amendamentul prin care cartelele prepay nu mai puteau fi cumpărate decât pe baza cărții de identitate a fost exclus din proiect

Senatul a aprobat, miercuri, ordonanţa de urgenţă ce prevede creşterea cuatumului amenzilor pentru apelurile false la 112 de cinci ori, de la 1.000 la 5.000 de lei. Amendamentul prin care cartelele prepay nu mai puteau fi cumpărate decât pe baza cărții de identitate a fost exclus din proiect.

Proiect de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.62/2019 a fost adoptat cu 68 de voturi „pentru” şi şapte abţineri.

Proiectul de ordonanţă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.34/2008 privind organizarea şi funcţionmarea Sistemului Naţional unic pentru apeluri de urgenţă, se arată în raportul comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Un aspect important al Ordonanţei se referă la creşterea cuantumului amenzii pentru apelurile false la 112, de cinci ori, de la 1.000 la 5.000 de lei. Astfel, se vor sancţiona astfel: „a) apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114, cu amendă de la 500 la 1.000 de lei; b) alertarea falsă a agenţiilor specialziate de intervenţie, cu amendă de la 1.500 lei la 5.000 de lei”, se arată în proiectul de lege.

Prevederea care se referă la obligaţia furnizorilor de servicii de telefonie mobile, pentru care plata se face în avans, de a furniza serviciul numai după ce au colectat datele de identificare ale utilizatorului cartelei SIM care va beneficia de respectivele servicii, nu a fost admisă, amendamentul a fost respins în cadrul comisiei de apărare.

Senatul a fost prima Cameră sesizată, însă for decizional este Camera Deputaţilor.



Ştiri recomandate

12