Vrei să ajungi teafăr pe noile plaje din Constanța? Mergi la anul!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Promisiune: Căile de acces vor fi reabilitate până vara viitoare Vrei să ajungi teafăr pe noile plaje din Constanța? Mergi la anul!
Administrație 03 August 2017 / 18:36 3608 accesări 5 comentarii

Ne bucurăm, de mai bine de un an, de plaje mai late, mai sigure și mai ofertante în ceea ce privește spațiul. Din păcate, pentru a ajunge la ele, trebuie să trecem printr-o veritabilă cursă cu obstacole. Asta pentru că, încă o dată, autoritățile nu și-au putut sincroniza prioritățile și nu au lucrat la un proiect integrat. Așa se face că, deși proiectul de lărgire și consolidare a țărmurilor mării a fost finalizat cu succes, căile de acces nu au fost reabilitate nici până în prezent. Motivul? Primăria Constanța, care are datoria de a administra căile de acces, nu a considerat că acest lucru reprezintă o prioritate. În consecință, localnicii și turiștii vor avea acces la plajele reabilitate pe fonduri europene abia în sezonul estival următor, dacă avem noroc. „Căile de acces existente și aflate în proprietatea municipiului vor fi reabilitate și modernizate până la începutul sezonului estival următor”, a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău, în timpul unei conferințe de presă.

NOI CĂI DE ACCES? NU ACUM! În ceea ce privește amenajarea unora noi, mai avem de așteptat mult și bine, până când autoritățile locale și cele deconcentrate vor ajunge să vorbească aceeași limbă și se vor înțelege cu privire la locurile în care acestea vor fi amplasate. „Legat de noi căi de acces, nu putem discuta în acest moment, pentru că nu am stabilit locurile în care să le amplasăm pe acestea. Nu vrem să mergem pe potecile construite din necesitate de către constănțeni, ci vrem să analizăm, împreună cu toate instituțiile statului, unde este sigur să le amplasăm. Avem o abordare în două etape și spun asta pentru că exercițiul financiar și reabilitarea plajelor s-au încheiat anul trecut. Noi aveam bugetul adoptat și prioritățile stabilite, așa că nu am putut să ne apucăm atunci. Așa că, în prima etapă, căile existente vor fi modernizate, reabilitate și iluminate, iar în a doua etapă vom face noi căi de acces”, a mai spus Făgădău. În concluzie, în momentul de față trăim un alt sezon estival ratat și în continuare nu ne putem folosi de lucrurile bune pe care le avem fără să înjurăm tot arborele genealogic al celor care au considerat că „nu este o prioritate să avem căi de acces reabilitate”. Nu mai avem ce să mai vorbim despre nepăsarea față de persoanele cu dizabilități, cele cu probleme de sănătate (cum sunt cele cu rezistență scăzută la efort) sau cele aflate în condiții medicale deosebite (de exemplu, femeile însărcinate).

Loading...

5 comentarii

Titi 04:22:31 / 04 August 2017
Plaje

Sigur ca vrem plaje curate unde se poate ajunge cu usurinta si sa nu fie ocupate abuziv cu sezlonguri gen Reyna si Zoom beach.

Me 12:43:38 / 04 August 2017
Plaji curate !!

Da, vrem plaji curate și sa ajungem ușor la ele nu sa ne rupem picioarele pana acolo. Ați distrus plaja de când cu Neversea, este plină se mizerii, confetti și toate cele !

Chippo 14:37:07 / 04 August 2017
Minciuni

Minte Fagadau de stinge.Am facut o sesizare catre guvern pe timpul lui Ciolos in care am aratat situatia accesului spre plaje.Asta pentru ca nesimtitii de angajati de la primarie spuneau ca nu este raspunderea lor sa amenajeze cai de acces si aruncand pisica in curetea apelor romane.Dar raspunsul primit de la guvern si prefectura a contrazis spusele lor.Desi au avut tema de la institutiile sus mentionate ei nu catadicsesc sa se conformeze.Asta e primaria si primarul ales ca orbii de catre constanteni.

BAULEANU 15:51:51 / 04 August 2017
Repetarea minciunilor

Acest Fagadau minte .Sa ne amintim de proiecte propuse de el de-a lungul anilor: -amenajarea zonei garii cu redesenarea traseelor autobuzelor in zona giratoriu vechi de langa vapor. -amenajarea zonelor de langa aleile care coboara catre plaja(ex: Modern) -reamenajarea zonei pietei Tomis III -amanarea si intarzierea inceperii lucrarilor la podul de la Butelii. -SI CE MAI BOMBASTICA -MUTAREA AUTOGARILOR LA MARGINEA ORASULUI SI INTERVENTIA LUI PE LANGA PROPIETARII AUTOGARII DE SUD- PTR. IGIENIZAREA ZONEI.

ION ANTONESCU 17:24:18 / 04 August 2017
ROMANIE,ROMANIE!!

inauntru e VOPSIT GARDUL DAR PE DRUM E LEOPARDUL!!ASTA E ROMANIA TREBUIA INTAI SA FACA ACCESUL LA PLAJA SI PE URMA PLAJELE!!APELE ROMANE SI PRIMARIA REGATULUI MAZARE!!CIOLAN PESTE CIOLAN!!CUM OARE S-AU CONCESIONAT PLAJELE CA GUNOIUL DE ELE NU IL STRANG!!SANEPIDUL AR TREBUI SA DEA NISTE AMENZI!!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2156 secunde