Vrei să slăbești rapid pe banda de alergat? Alege HIIT! Iată de ce!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vrei să slăbești rapid pe banda de alergat? Alege HIIT! Iată de ce!
Sport 08 Aprilie 2020 / 22:52 439 accesări 0 comentarii

Banda de alergat te poate ajuta să arzi grăsimile și să slăbești rapid chiar în confortul propriei locuințe, însă folosirea regulată nu este totul. Dacă țintești cele mai bune rezultate în cel mai scurt timp cu putință, antrenamentele pe bandă trebuie să varieze în intensitate și efort depus. Tocmai de aceea, solicitarea corpului prin intermediul programelor de exerciții de tip HIIT oferă o eficiență deosebită.

Ce presupune un astfel de antrenament?

HIIT (High Intensity Interval Training) este un tip de antrenament cardiovascular pe banda de alergat structurat pe mai multe intervale ce presupune alternarea intensității exercițiilor efectuate. Practic, acest program include mici perioade cu intensitate redusă și unele de efort maxim, garantând o ardere accelerată a caloriilor urmată de o scurtă perioadă de recuperare a musculaturii după efortul depus.

Atunci când respecți un program HIIT, trebuie să știi că procesul de slăbire de care te bucuri se bazează pe două aspecte fundamentale:

- În primul rând, pe parcursul unui asemenea antrenament, organismul tău va atinge foarte rapid cantitatea maximă de oxigen necesară, acest lucru traducându-se în solicitarea musculaturii tale la capacitate maximă. Consecința va fi continuarea consumului caloric și după terminarea programului de exerciții, efect ce persistă chiar și până la 48 de ore. Practic, vei continua să slăbești și după ce ai coborât de pe bandă.

- În al doilea rând, alternarea intervalelor de intensitate ridicată cu cele de o intensitate medie sau scăzută stimulează metabolismul mai mult decât o fac exercițiile moderate efectuate constant pe o durată mai mare de timp petrecut pe banda de alergat. După cum bine știi, metabolismul joacă un rol deosebit de important din perspectiva sănătății organismului, iar acest lucru se va reflecta în aspectul fizic.

Dacă obiectivul principal pentru care alergi este să slăbești, trebuie să știi că cercetările din domeniu au mai subliniat un aspect foarte important: faptul că programele HIIT stimulează producția de HGH, hormonul creșterii.

Pe lângă influența pe care acest hormon o are și asupra stării generale de sănătate a organismului, el contribuie și la dezvoltarea musculaturii, arderea caloriilor, având rol decisiv și în procesul de slăbire. Din afirmațiile cercetătorilor, corpul nostru produce cu până la 450% mai mult HGH în primele 24 de ore de la finalizarea unei sesiuni de tip HIIT.

Care este structura programelor HIIT pe banda de alergat?

HIIT este un tip de antrenament cardiovascular foarte intens, așa că trebuie să dispui de condiția fizică necesară unui astfel de efort pentru a nu-ți pune în pericol sănătatea. În cazul în care nu suferi de afecțiuni care să interzică acest tip de efort fizic sau elevarea ritmului cardiac, poți începe exercițiile pe banda de alergat urmând, în linii mari, aceste etape:

- 3-5 minute de încălzire prin mers rapid și alergare ușoară;

- 1 minut de alergare;

- 1 minut de mers.

Repetă acest circuit de mai multe ori, crescând treptat intensitatea alergării, chiar dacă micșorezi timpul alocat respectivei etape cu 10-20 de secunde. Recomandarea generală este să urmezi un program de exerciții HIIT de circa 3 ori pe săptămână, iar sesiunile să aibă o durată de 10-20 de minute. Durata intervalelor de solicitare intensă poate varia, însă pauza dintre ele trebuie să fie de aproximativ 1 minut.

Dacă vrei să te bucuri cu adevărat de beneficiile programelor de tip HIIT, alege o banda de alergat Sport-Mag.ro din zecile de modele performante și moderne pe care ți le punem la dispoziție! Pe lângă dimensiunile reduse, funcționarea silențioasă și alte funcționalități deosebite, te vei bucura și de prețuri foarte avantajoase în cadrul campaniei de reduceri în curs de desfășurare!Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1388 secunde