Vremea la mare: cald ziua, frig seara

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vremea la mare: cald ziua, frig seara

Vremea 03 Iulie 2017 / 16:57 1291 accesări

După ce canicula a lovit din toate puterile şi după ce furtunile au clătinat puternic ţara noastră, vremea pare să revină la o oarecare normalitate. Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), aferentă perioadei 4-16 iulie, dată luni publicității, se va încălzi treptat în următoarele zile. Media temperaturilor maxime va avea valori între 22 și 32 grade, ușor mai scăzute la munte, iar instabilitatea atmosferică se va face simțită în special în intervalul 6-16 iulie, în majoritatea regiunilor țării.

În primele două zile de prognoză, în Dobrogea, media temperaturilor maxime va fi de 25-27 de grade, în timp ce a minimelor va scădea, astfel că, în dimineața de 5 iulie, va ajunge să se situeze în jurul valorii de 15 grade. În zilele ce vor urma nu vor fi variații semnificative de temperatură: media maximelor va oscila în jurul a 27 de grade, iar a minimelor în jurul a 18 grade. Vor fi averse, pe arii extinse în data de 3 iulie, apoi pe spații mici, posibil, aproape în fiecare zi.

NUMAI PENTRU CONSTĂNŢENI

Dacă vreţi să mergeţi la munte, potrivit ANM, media temperaturilor maxime se va situa între 12 grade în prima zi și 18-19 grade între 7 și 16 aprilie, în timp ce a minimelor va avea variații de la 7 grade în diminețile de 4 și de 5 iulie, până la 11 grade în jurul datei de 11 iulie. Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi, dar mai ales după data de 8 iulie.

Taguri articol


12