Vremea. Nu scăpăm de caniculă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ANM Vremea. Nu scăpăm de caniculă
Vremea 01 Iulie 2020 / 08:52 447 accesări 0 comentarii

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), miercuri, 1 iulie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în regiunile sudice şi sud-estice, unde disconfortul termic se va menţine ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei şi noaptea, când local în zonele de munte şi izolat în rest, se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 37 de grade, iar cele minime între 11 şi 22 de grade, uşor mai ridicate pe litoral.

Joi, 2 iulie, vremea va fi călduroasă în aproape toată ţara, local caniculară în regiunile sudice, iar disconfortul termic va fi ridicat. În regiunile vestice şi nord-vestice şi în zonele montane instabilitatea atmosferică se va manifesta izolat ziua, dar pe arii extinse seara şi noaptea prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomene de uşoară instabilitate atmosferică vor fi posibile doar izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, dar local şi temporar şi în regiunile estice şi sud-estice, în partea de sud-vest a teritoriului, dar şi în rest, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 36 de grade, iar cele minime între 12 şi 23 de grade.

Şi la sfârşit de săptămână tot cald se anunţă, cu vreme caniculară în regiunile sudice. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi în zonele de munte, iar în a doua parte a intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în vestul, nordul şi centrul ţării.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1276 secunde