Vremea. Prognoza ANM pentru luna iunie: când începe vara cu adevărat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vremea. Prognoza ANM pentru luna iunie: când începe vara cu adevărat
Vremea 26 Mai 2020 / 11:21 661 accesări 0 comentarii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza valabilă pentru următoarele patru săptămâni. Ultima săptămână din luna mai şi prima din iunie sunt caracterizate de temperaturi mai scăzute decât media perioadei, iar vara adevărată vine din 8 iunie, arată Mediafax.ro


În perioada 25 mai – 1 iunie, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii ţări, spun meteorologii.

Săptămâna 1-8 iunie

Prima săptămână din iunie, perioada 1-8 iunie, este caracterizată de temperaturi medii uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. În privinţa precipitaţiilor estimate pentru această săptămână, acestea vor fi deficitare în regiunile vestice şi sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 8-15 iunie

În perioada 8 – 15 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Ploile vor fi excedentare, mai ales în regiunile nordice, centrale şi sudice. Meteorologii prognozează că în extremitatea de vest şi local în regiunile estice, cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Perioada 15-22 iunie

Perioada 15-22 iunie este caracterizată de valori termice în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1166 secunde