Vulpe are soluția! Extindem penitenciarele cu bani din țara lui Breivik

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vulpe are soluția! Extindem penitenciarele cu bani din țara lui Breivik

Justiție 26 August 2016 / 16:38 716 accesări

Închisorile din Norvegia sunt mai ceva ca hotelurile cu trei stele din România. Pe pământul vikingilor, Anders Breivik, cel care a omorât 77 de oameni în sângerosul atac din 2011, stă într-o celulă confortabilă, formată din trei camere, în care are acces la calculator și televizor. Dacă așa ar fi fost condițiile și în penitenciarele din țara noastră, deținuții ar fi organizat probabil acțiuni de susținere a șefilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) și nu proteste. Acum, noul lider al ANP, Marius Vulpe, spune că poartă negocieri pentru construirea de noi clădiri în actualele închisori din ţară, cu bani norvegieni, ca soluţie pe termen scurt pentru supraaglomerare. „Să vedem în ce măsură partenerii norvegieni parafează această întelegere. Am avut un grup de colegi care a mers, împreună cu specialişti din Ministerul de Interne, în Norvegia, la o astfel de negociere pentru construirea în penitenciare a unor noi clădiri", a declarat șeful ANP.

Marius Vulpe cunoaște bine problema. Protestele din închisori au fost declanșate mai întâi la Penitenciarul Iași, pe care îl conducea la acea vreme.

„Una dintre principalele lor nemulţumiri era supraaglomerarea din Penitenciarul Iaşi, una reală. Nu pe toate spaţiile de detenţie erau probleme, ci pe un pavilion care se cheamă A, de cazare, unde sunt circa 900 de deţinuţi, unde gradul de ocupare este de circa 300%", a declarat Marius Vulpe.

Citește și:

Scandalul continuă! Proteste în mai multe penitenciare din țară!12
Pagina a fost generata in 0.1589 secunde