Wayne Rooney, cel mai bun marcator din istoria clubului Manchester United în Cupele Europene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Wayne Rooney, cel mai bun marcator din istoria clubului Manchester United în Cupele Europene

Sport 25 Noiembrie 2016 / 17:36 266 accesări
Wayne Rooney și Zlatan Ibrahimovic se înțeleg perfect la Manchester United

Wayne Rooney și Zlatan Ibrahimovic se înțeleg perfect la Manchester United

Atacantul englez Wayne Rooney, în vârstă de 31 de ani, a înscris un gol în meciul câştigat joi seară de Manchester United, 4-0 pe teren propriu cu Feyenoord Rotterdam, şi a devenit cel mai bun marcator din istoria clubului în competiţiile europene. Rooney a ajuns la 39 de goluri înscrise în Cupele Europene şi l-a devansat pe olandezul Ruud Van Nistelrooy, care a marcat de 38 de ori. Top 5 marcatori pentru United în Europa este completat de Ryan Giggs (30 de goluri), Paul Scholes (26), Denis Law şi Ole Gunnar Solskjaer (câte 20 fiecare).

Wayne Rooney a deschis scorul în meciul cu Feyenoord, în minutul 35, din pasa lui Zlatan Ibrahimovic. La final, Rooney a fost felicitat de suedez pentru performanţa atinsă. „El este, mai presus de toate, un om minunat. Am avut norocul să îl cunosc şi ca om, şi ca jucător şi nu am cuvinte să îl descriu. Este jucătorul perfect. Toată lumea ştie de ce este capabil şi ce a reuşit până acum. Mă bucur pentru el că a doborât recordul, dar îl voi ajuta să ajungă la cifre chiar mai bune”, a declarat Ibrahimovic.

În opinia suedezului, Rooney nu primeşte respectul pe care îl merită: „Cred că trebuie să îl apreciem pentru ce a reuşit. Nu ştiu mulţi jucători din Anglia care să fi avut o carieră la fel ca a lui. Îmi pare rău pentru situaţia în care se află, pentru că ar trebui să îi oferim mai mult respect”.

În actuala stagiune, Rooney a jucat 17 partide în toate competiţiile, reuşind trei goluri şi opt pase decisive. În campionat însă, Rooney a intrat din postura de rezervă în cinci dintre ultimele şase meciuri.12
Pagina a fost generata in 0.1524 secunde