Weekend cu „L'heure d'or de Paris” și „Flautul fermecat”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La Teatrul „Oleg Danovski”

Weekend cu „L'heure d'or de Paris” și „Flautul fermecat”

Cultură 21 Martie 2015 / 00:00 1060 accesări

Finalul de săptămână aduce, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, două seri de poveste, potrivite pentru a alunga melancolia de primăvară, accentuată de vremea ploioasă.

            Sâmbătă seară, de la ora 19.00, orologiul va anunța „Ora de aur a Parisului”. Poemul vocal-coregrafic „L'heure d'or de Paris”, în coregrafia și regia lui Horațiu Cherecheș, cel care semnează și scenografia spectacolului, reprezintă un omagiu adus muzicii franceze clasice și contemporane, ai cărei ambasadori sunt Jules Massenet, Claude Debussy, Maurice Ravel, Camille Saint Saens și Edith Piaf. Sopranele Bianca Ionescu și Daniela Vlădescu, precum și baritonul Marius Eftimie vor transpune pe note muzicale „Ora de aur a Parisului”. Feeria muzicală va fi dublată de magie în pași de dans, prin participarea prim-soliștilor: Horațiu Cherecheș, Eliza Maxim, Sergiu Dan, Amalia Mîndruțiu, Adrian Mihaiu, Delia Luca, Laima Costa-Dan, Rie Aoyagi și Kanoko Suzuki din Japonia și Mihai Pâslaru.

            ULTIMA OPERĂ COMPUSĂ DE MOZART Duminică, de la ora 19.00, Teatrul „Oleg Danovski” invită publicul să urmărească transpunerea scenică a ultimei opere compuse de Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), cu un libret în limba germană de Johann Emanuel Schikaneder.

            Regia spectacolului, care a intrat în repertoriul Teatrului „Oleg Danovski” în iunie 2014, este semnată de Ștefan Munteanu, iar scenografia poartă amprenta creativă a Adrianei Urmuzescu. Opera „Flautul fermecat”, sub bagheta maestrului Radu Ciorei, este interpretată, pentru publicul meloman, în limba română. În distribuție se regăsesc artiști îndrăgiți și consacrați ai scenei lirice tomitane, precum: Ionela Duma - debut, Doru Iftene, Laura Eftimie, Smaranda Drăghici, Constantin Acsinte, Mihaela Ionescu, Stela Sîrbu și Lucia Mihalache.

            Premiera absolută a operei „Flautul fermecat” a avut loc la Viena, la „Burgtheater”, pe 30 septembrie 1791, sub conducerea muzicală a compozitorului, care avea să părăsească această lume în scurt timp, pe 5 decembrie 1791, la aproape 36 de ani.

            Biletele pentru fiecare dintre cele două spectacole au prețuri de 25, 30 și 40 de lei, în funcție de locul din sală. Elevii și studenții vor plăti 15 lei pe un bilet, iar pensionarii, 20 de lei.12