Weekendul aduce zâmbete pe scena Teatrului de Stat Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Weekendul aduce zâmbete pe scena Teatrului de Stat Constanţa

Cultură 11 Martie 2019 / 16:09 1395 accesări

Gin Rummy

Gin Rummy

Nunta lui Figaro

Nunta lui Figaro

Veethoven

Veethoven

La final de săptămână, scena TSC se umple de culoare şi voie bună prin trei spectacole din perioade diferite, toate având la bază spiritul comediei, fie ea clasică sau contemporană. Invităm publicul să fie vesel alături de noi, în sala de spectacol.

Vineri, 15 martie, de la ora 19.00, spectatorii sunt așteptați la o partidă artistică, dar pătimașă de „GIN RUMMY”. În cele două roluri - Fonsia Dorsey și Weller Martin - se vor confrunta Nina Udrescu și Liviu Manolache, doi actori iubiți de publicul constănțean, doi actori cu identități conturate în zeci de ani de actorie și în mulțimea de roluri jucate. Fiecare dintre ei este un izvor de energie pentru celălalt, așa cum se înțelege și din sugestia pe care o constituie numele celor doi: Fonsia vine de la fântână, din latină, iar rădăcina numelui Weller este fântână în limba engleză.

Textul dramaturgului american Donald Coburn este paradoxal prin comicul pe care îl extrage dintr-o situație realmente dramatică. Doi pensionari internați într-un sanatoriu se angajează într-un pasionant joc de cărți, situație care generează, pe de o parte, umorul, dar scoate la iveală şi dramele celor doi oameni singuri.

Jocul de cărți este mijlocul prin care ei se cunosc și formează un fel de cuplu, este legătura ce se construiește între ei, este combustibilul care îi face să meargă mai departe, extrăgându-și din viață ultimele satisfacții, dăruindu-și unul altuia rațiunea de a exista.

Regia spectacolului este realizată de Liviu Manolache, la fel și ilustrația muzicală, iar scenografia poartă semnătura Eugeniei Tărăşescu Jianu.

Sâmbătă, 16 martie, de la ora 19:00, revine pe scenă „NUNTA LUI FIGARO”, unde Tani Ştefu este descurcărețul protagonist, iar Bogdan Caragea este Contele Almaviva. Dincolo de confruntarea dintre cele două personaje aflate în prim plan, spectatorii îi vor aplauda pe Luiza Sarivan, Luiza Martinescu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Mircea-Dumitru Siromașenco, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov și Daniela Ivanciu, urmărind cu sufletul la gură răsturnările de situație din această comedie spumoasă.

Regia este semnată de Cristian Ioan, iar scenografia, de Gabriela Nicolaescu.

Piesele din seria Figaro ale dramaturgului francez Pierre Beaumarchais mai cuprind „Bărbierul din Sevilla” şi „Mama vinovată”, toate fiind cenzurate, la vremea când au fost scrise, adică la sfârşitul secolului al XVIII-lea, de regele Ludovic al XVI-lea, care nu gusta satira la adresa aristocraţiei franceze. Totuşi, când ele au primit aprobarea de a fi jucate, s-au bucurat de un mare succes chiar şi în rândul aristocraţilor. Opera lui Mozart cu acelaşi titlu a fost cântată pentru prima dată în 1786, la doi ani după debutul piesei de teatru.

Duminică, 17 martie. de la ora 19:00, vă veţi putea întâlni cu protagoniştii spectacolului „VEETHOVEN..., FĂI!”, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu şi Remus Archip. Textul le aparţine Lanei Moscaliuc şi lui Iulian Enache, acesta din urmă realizând şi regia.

Este o comedie savuroasă, cu o doctoriţă anxioasă, o lăptăreasă vulgară şi un electrician beţiv care formează un triunghi amoros, vegheat de spiritul genialului compozitor născut în Bonn.

Scenografia poartă semnătura Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica este compusă de Adrian Mihai.12
Pagina a fost generata in 0.1777 secunde