Wenger l-a depăşit pe Ferguson

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Recorduri în Liga Campionilor

Wenger l-a depăşit pe Ferguson

Sport 12 Decembrie 2015 / 21:20 457 accesări

Antrenorul echipei Arsenal Londra, Arsene Wenger, a reuşit săptămâna aceasta a 16-a calificare consecutivă cu formaţia engleză din grupele Ligii Campionilor şi l-a depăşit pe Alex Ferguson, care obţinuse 15 calificări cu Manchester United.

Tot săptămâna aceasta, când s-a încheiat faza grupelor din Liga Campionilor, Real Madrid a învins echipa Malmo FF cu scorul de 8-0 și a egalat recordul competiţiei, stabilit de FC Liverpool în 2007, la un meci cu Beşiktaş Istanbul. De asemenea, pentru prima oară doi jucători (Cristiano Ronaldo şi Karim Benzema) au înscris de cel puţin trei ori în acelaşi meci. Echipa lor, Real Madrid, a trecut de faza grupelor pentru a 19-a oară consecutiv.

Iker Casillas (FC Porto) a devenit jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate în Liga Campionilor - 158. Pe locul doi în top se află Xavi Hernandez, cu 157 de jocuri.

KAA Gent a devenit prima echipă belgiană calificată în optimile Ligii Campionilor. În sezonul 2000-2001, Anderlecht Bruxelles s-a clasat pe primul loc în Grupa G în prima fază a grupelor, dar a fost eliminată în a doua fază a grupelor (a ocupat doar locul 3 în Grupa D).

FC Barcelona a încheiat faza grupelor neînvinsă pentru al zecelea sezon, iar Dinamo Kiev a pus capăt unei serii de zece eliminări în grupe.

Thomas Muller a devenit, la meciul Bayern Munchen - Olympiakos Pireu 4-0, din 24 noiembrie, cel mai tânăr jucător cu 50 de victorii în LC. Internaționalul germa avea atunci 26 de ani şi 72 de zile.

Toate cele 16 echipe calificate în optimile Ligii Campionilor au început sezonul din faza grupelor. Nicio formaţie venită din play-off nu a reuşit calificarea.

Taguri articol


12