West Ham United se mută pe Stadionul Olimpic din Londra

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

West Ham United se mută pe Stadionul Olimpic din Londra

Sport 25 Aprilie 2016 / 19:15 3472 accesări
Stadionul Olimpic din Londra în timpul unui concurs de atletism

Stadionul Olimpic din Londra în timpul unui concurs de atletism

Echipa engleză West Ham United va juca primul său meci pe Stadionul Olimpic din Londra cu formaţia italiană Juventus Torino. Arena se află în Parcul Olimpic Queen Elizabeth şi are o capacitate de 60.000 de locuri. West Ham va folosi acest stadion pentru jocurile din Premier League. Gruparea engleză a primit arena în folosință la patru ani după Jocurile Olimpice de la Londra, interval de timp necesar modificării stadionului. Meciul amical cu Juventus Torino va avea loc pe 7 august 2016, de la ora 15.00, ora României, iar biletele vor costa între 13 şi 25 de euro.

În 2013 a demarat renovarea Stadionului Olimpic din Londra, arena care a găzduit întrecerile atletice de la Jocurile Olimpice din 2012. Lucrările de renovare au costat aproximativ 429 de milioane de lire sterline (500 de milioane de euro). Capacitatea arenei de 80.000 de locuri a fost redusă până la 60.000 de locuri pe scaune, însă la concerte vor putea asista 80.000 de spectatori. Chiar dacă West Ham United va deveni chiriaș permanent acolo, arena va găzdui Campionatele Mondiale de atletism din 2017, după ce aici s-au jucat și câteva meciuri de la Cupa Mondială de rugby din 2015, inclusiv România - Franța și finala mică, dintre Argentina și Africa de Sud! West Ham a suportat 15 milioane de euro din cheltuielile pentru renovare și va plăti o chirie anuală de două milioane de euro, iar stadionul va beneficia de locuri retractabile, asemănătoare celor de pe Saint Denis din Paris. Acum, „Ciocănarii” susțin meciurile de pe teren propriu pe arena Boleyn Ground (cunoscută și ca Upton Park, după numele cartierului în care este situată), de 35.016 locuri, stadion pe care joacă încă din 1904!

„Să sperăm că acesta va fi doar unul dintre meciurile pe care echipa noastră le va juca împotriva echipelor de top ale Europei. Este un privilegiu să întâlnim unul dintre cele mai mare cluburi din lume”, a declarat antrenorul Slaven Bilic pentru site-ul oficial al echipei sale. West Ham şi Juventus Torino nu s-au întâlnit niciodată, fie că a fost vorba de un meci oficial sau de unul amical. West Ham se află pe locul 6 în Premier League, la trei puncte de locul care asigură un loc în Europa League, în timp ce Juventus a devenit luni campioana Italiei, cu trei etape înainte de finalul campionatului.12