West Nile: 17 oameni au murit!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
West Nile: 17 oameni au murit!
Sănătate 07 Septembrie 2018 / 15:17 1567 accesări 1 comentariu

În sezonul 2018, în perioada 2.05.2018-6.09.2018 s-au înregistrat 166 de cazuri de infecție cu virusul West Nile. S-au înregistrat 17 decese (6 decese în București, 3 în jud Iași, 2 în jud Olt și câte un deces in județele Galați, Covasna, Dâmbovița, Constanța, Dolj si Teleorman).

Distribuția cazurilor confirmate pe genuri este următoarea: M/F=1.7 iar raportul cazurilor pe medii de proveniența este R/U=1.3. În funcție de județul de expunere, cazurile au fost înregistrate în județele:

Dolj (27), București (25), Iași (16), Olt (20), Teleorman (11), Constanța (7), Bacău (7), Galați (6), Ilfov (4), Sibiu (5), Brăila (4), Mures (4), Satu Mare (6), Mehedinti (5), Giurgiu (2), Tulcea (2), Bihor (1), Botosani (1), Bistrita Nasaud (1), Alba (1), Covasna (1), Vrancea (1), Ialomita (1), Dâmbovița (3) Călărași (1), Suceava (1), Caras (1), Valcea (1), Hunedoara (1).

SPECIALIȘTII MENȚIONEAZĂ CĂ INFECȚIA CU VIRUS WEST NILE NU SE TRANSMITE DE LA OM LA OM, CI DOAR PRIN ÎNȚEPĂTURĂ DE ȚÂNȚAR.

Ministerul Sănătății recomandă autorităţilor administrației publice locale să intensifice măsurile de dezinsecție în localităţi pentru a preveni răspândirea infecției cu virus West Nile.

SEMNE DE BOALĂ! Circa 80% dintre persoanele infectate nu prezintă simptome, însă în cazul în care identificaţi semnele şi simptomele de mai jos, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii vă recomandă să vă prezentați la cel mai apropiat cabinet medical: febră; durere de cap intensă; dureri musculare; vărsături; erupții cutanate.

În cazurile severe, complicate care afectează cel mai frecvent persoanele peste 60 de ani cu afecțiuni cronice (cancer, diabet, hipertensiune, boală renală cronică), pot apare şi alte simptome: rigiditate a gâtului; sensibilitate crescută la lumină; convulsii; frisoane; oboseală cronică; slăbiciune musculară.

Ministerul Sănătăţii recomandă populației mai multe măsuri de protecţie:

  • evitarea expunerii la ţânţari, îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; utilizarea substanţelor repelente de ţanţari; montarea de plase la ferestrele locuințelor pentru a împiedica pătrunderea țânțarilor; limitarea deplasărilor în zonele cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc.); asigurarea măsurilor de desecare a bălților cu apă din jurul gospodăriilor; îndepărtarea recipientelor/obiectelor care favorizează acumularea apei și a gunoiului menajer.

Nu există vaccin sau tratament antiviral specific.

Loading...

1 comentariu

unul 17:08:05 / 07 Septembrie 2018
west nile si alte intrebari

Hm ... deci 17 morti in 4 luni. Epidemie in toata regula. Daca nu se iau masuri, in trei ani se va ajunge la un total de 204 de morti!!! Mai ceva ca la rujeola! De ce nu se declara epidemie? Ce asteapta Ministerul Mortii Sanatatii??? In afara de latrat pe tema vaccinare obligatorie, acord prezumat pentru donare de organe si sponsorizari de la indusrtia farmaceutica, cu ce se mai ocupa acest minister? 60000 de romani mor anual din cauza conditiilor din spitale !!! Anual!!! PENTRU ASTA CINE RASPUNDE ?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2277 secunde