Zece persoane au fost reținute în dosarul cărnii alterate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zece persoane au fost reținute în dosarul cărnii alterate

Eveniment 01 Ianuarie 2006 / 00:00 453 accesări

Procurorii DIICOT au emis ordonanțe de reținere de 24 de ore pe numele a zece persoane acuzate în dosarul de evaziune fiscală și punere în circulație de produse din carne alterată, urmând ca acestea să fie duse în instanță cu propunere de arestare preventivă. Până în prezent, la sediul central al DIICOT au fost audiate 37 de persoane, însă audierile nu s-au încheiat.

Amintim că, ieri, procurori DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară au efectuat 102 percheziții domiciliare în 18 județe, în cadrul unor acțiuni vizând destructurarea a două grupări formate din 80 de persoane, specializate în infracțiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulație de produse alterate, trafic de influență.

Potrivit DIICOT, membrii grupărilor achiziționau prin intermediul unor societăți comerciale din România, în principal, carne și ouă din state membre UE: Olanda, Polonia, Marea Britanie, Germania fără plata TVA — conform prevederilor legale (operațiune reală evidențiată în actele contabile), ulterior marfa fiind vândută către beneficiarul final prin adăugarea TVA. După achiziționarea reală a mărfurilor din alte state UE, membrii grupării înregistrau livrări fictive către firme "fantomă" din alte state comunitare — coordonate de exponenții palierului extern, neidentificați până în prezent. Marfa din România era livrată scriptic în Bulgaria, Ungaria sau Cipru, pentru neîncărcarea societăților românești cu TVA de plată, marfa fiind în fapt vândută pe piața românească fără înregistrarea în documentele contabile — "la negru".12
Pagina a fost generata in 0.1679 secunde