Zece personalități independente politic, în comisia prezidențială a proiectului de ţară

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Zece personalități independente politic, în comisia prezidențială a proiectului de ţară
Politică 20 Septembrie 2016 / 19:03 462 accesări 0 comentarii

Lucian Croitoru şi Valentin Lazea din BNR, sociologul Dan Dungaciu, Vasile Puşcaş, Cristian Pârvulescu, fostul consilier prezidenţial Iulian Chifu şi Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai sunt printre personalitățile care fac parte din comisia prezidenţială pentru proiectul de ţară.

Astfel, lista completă a celor zece personalităţi independente politic care fac parte din comisia prezidenţială este: Cristian Popa, fost viceguvernator BNR și fost vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții; Dan Dungaciu, sociolog și geopolitician, președinte al Fundației Mării Negre; Gabriela Drăgan, profesor universitar la Academia de Studii Economice București, director general al Institutului European din România; Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca; Gheorghe Oprescu, profesor universitar la Universitatea Politehnică din București și fost președinte al Consiliului Concurenței; Lucian Croitoru, consilier pe probleme de politică monetară al guvernatorului BNR; Vasile Pușcaș, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai și fost negociator-șef pentru aderarea la UE; Cristian Pârvulescu, politolog, președintele Asociației Pro Democrația; Valentin Lazea, economist-șef al BNR și Iulian Chifu, fost consilier prezidențial al președintelui Traian Băsescu.

De asemenea, toate partidele parlamentare, inclusiv minoritățile naționale, și-au desemnat câte doi membri în comisia prezidențială care urmează să elaboreze proiectul de țară.

PSD i-a nominalizat în comisia prezidențială pe deputatul Viorel Ștefan, președintele comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei și pe Marius Nica, fost ministru al fondurilor europene.

PNL i-a nominalizat pe Ene Dinga, fost ministru al integrării europene în Guvernul Tăriceanu, și pe Adrian Ciocănea, profesor universitar și fost șef al Direcției de Afaceri Europene în Guvernul USL condus de Victor Ponta.

Reprezentanții UDMR în comisia prezidențială sunt europarlamentarul Winkler Gyula și deputatul Attila Korodi, fost ministru al mediului în două rânduri în Cabinetul condus de Victor Ponta.

ALDE i-a nominalizat pe Cosmin Cristian, fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în Guvernul Ponta, și Radu Cojocaru, fost deputat PNL în legislatura 1996 – 2000.

PMP i-a desemnat în comisia prezidențială pe Siegfried Mureșan, europarlamentar și purtător de cuvânt al PPE, și pe Lucian Alexandru Curtu, decanul Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere la Universitatea Transilvania din Bvrașov.

Reprezentanții minorităților naționale sunt deputatul Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităților din Cameră, și deputatul Ovidiu Ganț.

Guvernul l-a desemnat în comisia prezidențială pe Vasile Iuga, senior advisor PwC.

De asemenea, din componența comisiei vor face parte și consilierii prezidențiali Cosmin Marinescu (economie) și Leonard Orban (afaceri europene), care vor și coordona această structură.

Comisia prezidențială urmează să aibă prima ședință până la finalul lunii septembrie și va trebui să elaboreze proiectul de țară până la jumătatea anului 2017.Pagina a fost generata in 0.2223 secunde