Zeci de amenzi date de ITM Constanţa pe litoral

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zeci de amenzi date de ITM Constanţa pe litoral

Administrație 23 Iulie 2021 / 16:11 556 accesări

Potrivit Programului Cadru de Acțiuni al Ispecției Muncii pentru anul 2021, aprobat de Inspectorul General de Stat, Dantes – Nicolae BRATU în perioada15.07.2021- 04.09.2021 sedesfășoară ”Campania Națională privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarate și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă în unități care desfășoară activitatepe Litoralul Mării Negre”.

In prima săptămână de control, inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații demuncă au verificat un număr de 62 angajatori, au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 lei si au fost depistate 2 persoane care lucrau fără forme legale de angajare.

Inspectorii de muncă din cadrul serviciului securitate și sănătate în muncă au verificat un număr de 30 de angajatori unde au dispus 65 de masuri de remediere a neconformităților constatate si au aplicat o sancțiune contravenționala în valoare de 4.000 lei pentru neefectuarea instructajului din punct de vedere al securității și sănătății în muncă la angajare.

Echipele de control au acționat și în week-end, ocazia cu care s-a verificat și respectarea de către angajatori a timpului de lucru și de odihnă al salariaților.

In paralel cu Campania Litoral se desfășoară și acțiunea de informare:” MUNCEȘTE LEGAL! CUNOAȘTE-ȚI DREPTURILE! “, acțiune care contribuie la creșterea gradului de conștientizare a lucrătorilor cu privire la consecințele sociale și economice negative pe care le produce munca nedeclarată și munca subdeclarată, la drepturile și obligațiile pe care le au participanții la procesul muncii, cât și la riscurile la care se expun atunci când acceptă să muncească la negru sau la gri. Inspectorii de muncă au distribuit pliante cu informatii utile atât în locurile de muncă unde s-au desfășurat acțiuni de control, cât și în zonele cu afluență mare de persoane.

Ambele acțiuni sunt monitorizate de reperezentanți ai Inspecției Muncii București și sunt direct coordonate de către Inspectorul General de Stat Dantes – Nicolae BRATU, care s-a deplasat în teren alături de echipele de control în diferite locații de pe raza litoralului Mării Negre,unde s-au purtat discutii cu operatorii economici, cu lucrătorii și s-au distribuit materiale informative.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2377 secunde