Zeci de angajaţi la negru pe litoral! ITM a dat amenzi uluitoare!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Zeci de angajaţi la negru pe litoral! ITM a dat amenzi uluitoare!
Social 18 Iulie 2018 / 16:51 2711 accesări 0 comentarii

„Campania Națională privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă în unități care desfășoară activitate pe Litoralul Mării Negre”, care se derulează în perioada 1 iulie 2018 – 1 septembrie 2018, se desfăşoară non-stop! Zi şi noapte, angajaţii ITM, coordonaţi de inspectorul general de stat, Danteş Nicolae Bratu, efectuează acţiuni de control, iar rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. În perioada 1-15 iulie, au fost controlaţi 220 agenți economici, s-au aplicat 36 de sancțiuni, din care 26 amenzi în valoare de 653.900 lei și 10 avertismente, prin care au fost dispuse măsuri cu termen de remediere a neconformităților. Au fost depistaţi 12 angajatori care practicau munca nedeclarată, cu un număr de 41 persoane, care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă sau pentru care contractul individual de muncă nu era transmis în REVISAL.

Printre deficienţele identificate, se numără: nerespectarea prevederilor legale privind evidenţa orelor de lucru prestate de salariaţi; încălcarea prevederilor legale referitoare la încheierea în formă scrisă și transmiterea în REVISAL a contractului individual de muncă; încălcarea prevederilor legale privind munca suplimentară și munca de noapte.

”Suntem în plină campanie națională privind verificarea respectării prevederilor legale în ceea ce privește instruirea și informarea lucrătorilor în activitățile din domeniul construcțiilor și urmărim, totodată, prevenirea, identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată în domenii susceptibile utilizării frecvente a acesteia și în unităţi care desfăşoară activități în staţiunile de pe litoral. Având în vedere operarea modificărilor salariale începând cu 1 ianuarie 2018, consider că este binevenită în continuare clarificarea unor aspecte privind modul de interpretare şi de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidență a salariaților și în ceea ce priveşte contractului individual de muncă, completarea şi transmiterea datelor în Registrul General de Evidență al Salariaților. De asemenea, vom insista pentru cunoașterea și conștientizarea beneficiilor muncii legale și asupra riscurilor la care se expun atât angajații cât și angajatorii în cazurile de muncă nedeclarată”, a declarat, potrivit unui comunicat, Danteş Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1592 secunde