Zeci de civili au murit în urma unui raid aerian rusesc în Siria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zeci de civili au murit în urma unui raid aerian rusesc în Siria

31 Mai 2016 / 12:12 479 accesări

Cel puțin 23 de civili și-au pierdut viața și câteva zeci au fost răniți luni seara, în urma unor intense raiduri aeriene ruse împotriva orașului sirian Idlib (nord-vestul Siriei), controlat de o coaliție de jihadiști și rebeli, a indicat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

Mai multe cartiere ale orașului au fost vizate de numeroase raiduri ale aviației Rusiei, țară aliată regimului sirian condus de Bashar al-Assad pe care îl sprijină în războiul acestuia împotriva rebelilor și jihadiștilor, potrivit OSDO, o organizație neguvernamentală siriană cu sediul la Londra, dar care dispune de o rețea de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei.

'Cel puțin 23 de civili au fost uciși și zeci au fost răniți în loviturile aeriene intense efectuate de aviația rusă împotriva mai multor cartiere ale orașului', a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahman, directorul OSDO. Un prim bilanț făcut public luni seara consemna zece civili uciși.

Provincia Idlib, inclusiv centrul său administrativ cu același nume, este aproape în întregime controlată de către 'Armata de cucerire', o coaliție compusă în principal din Frontul Al Nosra, ramura siriană a Al Qaida, și alte grupări jihadiste și rebeli islamiști.

Aceste grupări rebele siriene s-au aliat cu Frontul Al Nosra pentru a lupta, pe de o parte, cu regimul de la Damasc și cu jihadiști ai grupării Statul Islamic (SI), pe de alta.

Rusia a anunțat săptămâna trecută că își amână bombardamentele împotriva Frontului Al Nosra în Siria pentru a lăsa timp ca aliații săi rebeli să se îndepărteze de grupările jihadiste și să-și delimiteze clar zonele aflate sub controlul lor.

Aceste raiduri intervin după anunțul făcut duminică seara de rebelul prosaudit Mohammed Allouche că el va fi 'negociatorul-șef' al opoziției siriene, în timp ce procesul de pace cu regimul, sub auspiciile ONU, se află în impas. Allouche conduce gruparea rebelă de inspirație salafistă Jaysh al-Islam.

Taguri articol
CiviliRaiduriOSDOUciși


12